Από το καλοκαίρι στο… μίνι φθινόπωρο σε 48 ώρες!» – Η προειδοποίηση του Γ. Τσατραφύλλια για τον καιρό της εβδομάδας

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας χτυπά «καμπανάκι» για τον καιρό της εβδομάδας, κάνοντας λόγο για θερμικές καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και ένα «βαρομετρικό χαμηλό-έκπληξη» που φέρνει μαζί του σκόνη, βροχές και… 30άρια στην Κρήτη!

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Δευτέρα – Τρίτη:
Καταιγίδες και βροχές κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, με έμφαση στα ορεινά. Δεν αποκλείονται χαλαζοπτώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση 5-6 βαθμών κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι βοριάδες θα φτάσουν έως και τα 6 μποφόρ.

Τετάρτη – Πέμπτη:
Η αστάθεια περιορίζεται, αλλά ο καιρός παραμένει δροσερός, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 24°C. Οι βοριάδες επιμένουν με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Παρασκευή – Σάββατο:
Ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει τη χώρα με βροχές, καταιγίδες και… αφρικανική σκόνη. Οι άνεμοι γυρίζουν σε νοτιάδες, ενώ στην Κρήτη η θερμοκρασία θα εκτοξευθεί στους 30°C! Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα κινηθεί γύρω στους 23-24°C.

«Ζούμε ένα μικρό φθινόπωρο μέσα στην Άνοιξη», προειδοποιεί ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, καλώντας τους πολίτες να είναι προετοιμασμένοι για τις καιρικές εναλλαγές.