Μόνο οργή και θλίψη…

Το όνομα του Παναγιώτη Στασινού κρατήστε το. Είναι ο αντιδήμαρχος Λαμιέων και ο πρώτος άνθρωπος που με τις ενέργειες και την στάση του έσωσε την αξιοπρέπεια της Ελλάδας, με αφορμή ένα πρωτοφανές περιστατικό που εντελώς συμπτωματικά συνδέθηκε με την συγκεκριμένη πόλη.

Σύμφωνα με όσα γράφει ο τοπικός Τύπος και συγκεκριμένα το «lamiareport.gr», στο Λιανοκλάδι ορισμένοι συμπολίτες μας βρήκαν αφορμή να βγάλουν τα ρατσιστικά και ξενοφοβικά ανακλαστικά τους στην επιφάνεια, στο πρόσωπο ενός Καμερουνέζου, ο οποίος είχε την ατυχία να βρεθεί στο ίδιο βαγόνι μαζί τους.

Το τραίνο εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη και το «έγκλημα» του 48χρονου αλλοδαπού ήταν ότι είχε βγάλει εισιτήριο μέχρι την Λειβαδιά, αφού δεν διέθετε άλλα χρήματα. Κατά την διάρκεια του ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στο Λιανοκλάδι αυτό διαπιστώθηκε, αλλά δυστυχώς το θέμα δεν έμεινε εκεί

Θα μπορούσε δηλαδή να είναι απλά ένα περιορισμένης έντασης περιστατικό που πρωτοφανές δεν θα το έλεγε κανείς, εάν δεν έμπαιναν στην εξίσωση και άλλοι παράγοντες, με κυριότερο προφανώς το χρώμα του δέρματός του και η καταγωγή του.

Πάντα με βάση όσα μεταφέρονται από την Λαμία, ο 48χρονος Καμερουνέζος έδειξε στον έλεγχο όλα τα έγγραφά του, τα οποία μεταξύ άλλων αποδείκνυαν ότι βρισκόταν απολύτως νόμιμα στην Ελλάδα. Μάλιστα φιλοξενούνταν στο πλαίσιο του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Καρδίτσα το τελευταίο διάστημα.

Κατά τον έλεγχο, ένα από τα χαρτιά πάνω του ανέγραφε COVID-19 και όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες, αυτό (σε συνδυασμό πάντα με το γεγονός ότι πρόκειται για αλλοδαπό) προκάλεσε το ντροπιαστικό χάος που ακολούθησε στο βαγόνι.

Από τον κορωνοϊό θα γλιτώσουμε, από αυτή την ντροπή ποτέ...

Κάποιοι κάνουν λόγο ακόμη και για απόπειρα λιντσαρίσματος από μερίδα επιβατών που αντέδρασαν βίαια, τον προπηλάκισαν και επιπλέον απαίτησαν να κατέβει κακήν-κακώς από το τραίνο, αφού πρώτα ο δύσμοιρος Καμερουνέζος υποχρεώθηκε να καθίσει στο πάτωμα, προφανώς για να μην «μολύνει» τους αγνούς και καθαρούς συνεπιβάτες του, κάποιοι εκ των οποίων δεν επέδειξαν την παραμικρή ευαισθησία ή έστω υπομονή, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση. Στην πραγματικότητα, αυτό που δεν επέδειξαν ήταν η στοιχειώδης ανθρωπιά. Και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό από όλα…

Ευτυχώς τα ένστικτα και την αδιανόητη συμπεριφορά των λίγων δεν ακολούθησαν οι τοπικοί άρχοντες της Λαμίας, που έστω και κατόπιν εορτής (αφού δηλαδή ο Καμερουνέζος αναγκάστηκε να κατέβει από το βαγόνι) έπραξαν τα δέοντα και έδειξαν πως όλοι οι Έλληνες δεν είναι ίδιοι.

Ο αντιδήμαρχος Λαμιέων, Παναγιώτης Στασινός, είχε την ευαισθησία να σκύψει πάνω από τον άνθρωπο και το πρόβλημα, ενημερώνοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες που συνάντησαν τον μετανάστη στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αποφεύγοντας τουλάχιστον την αστυνομία η οποία επίσης είχε κληθεί για την περίπτωσή του.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι τα χαρτιά του ήταν απολύτως νόμιμα και επιπλέον ότι ναι μεν είχε περάσει COVID-19, αλλά είχε λάβει εξιτήριο ως υγιής ήδη από τις 19 Μαΐου, γεγονός που σήμαινε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος ανησυχίας. Αλλά όταν είσαι τυφλωμένος από φυλετικό μίσος και έχεις «σύμμαχό σου» την άγνοια, πού να διαβάσεις σωστά τι λέει ένα χαρτί.

Επιστρέφοντας στους τοπικούς άρχοντες της Λαμίας, ας τους πούμε ένα «ευχαριστώ» για την στάση τους. Έσωσαν την τιμή και την υπόληψη ενός ολόκληρου έθνους, που δεν είναι δυνατόν να ταυτίζεται με αυτή τη μερίδα των επιβατών. Αντίθετα, δείχνοντας την ελάχιστη ανθρωπιά που αξίζει στον καθένα μας, πλήρωσαν τα εισιτήρια του Καμερουνέζου μέχρι την Θεσσαλονίκη και φυσικά έψεξαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε ο 48χρονος. Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι…

Πηγή: menshouse.gr

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: 124 νέα κρούσματα στην Ελλάδα-1 θάνατος
Επόμενο άρθροΚορωνοϊός: «Έκρηξη» στη Βόρεια Ελλάδα, διασκορπίστηκαν από τον γάμο στη… Ρόδο – Πού εντοπίστηκαν τα 124 νέα