Ορισμένες φορές τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν τα συναισθήματα του ανθρώπου.
Περίπου 3000 θεατές τίμησαν το Μεγάλο Ελληνα!!! και το ταπεινό μου έργο αρ.2 : :” Ο λυρικός συναντά τον λαικό ΜΙΚΗ με συμφωνικό τρόπο” 
”Η Ελλάδα του Μίκη Θεοδωράκη” έτσι όπως την ονειρεύτηκε ο ίδιος ζωντάνεψε ξανά στο νησί του πολιτισμού και της τεράστιας μουσικής παράδοσης χάρη στην προσπάθεια οριμένων ανθρώπων που έχουν την γνώση την παιδεία και την θέληση να ”κρατούν Θερμοπύλες”. σαν τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ κο Αγγελος Κωνσταντακης που χωρίς εκείνον δεν θα πραγματοποιούταν το όνειρο.Μαζί με όλα τα στελέχη της ΚΕΔΗΚΕ, τα μέλη και τα παιδιά του Αθλητικού Σωματίου ΠΑΟ ΕΥΓΕΡΟΣ, και την υπέροχη Σοφία, έβαλαν τον πήχη πολύ ψηλά, και μου έδωσαν την δυνατότητα να προσφέρω στους συμπατριώτες μας το πιο εκλεκτό κομμάτι της καρδιάς μου, με μία διοργάνωση που δεν έχει προηγούμενο στο νησί μας.
Ευχαριστώ τους εξαιρετικούς ερμηνευτές, την μαγική Συμφωνική Ορχήστρα&Μαντολινάτα Ελλάδας και όσους δούλεψαν για αυτή την παράσταση. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο κο Αλέξανδρο Παρίση που με τίμησε για το ταπεινό μου έργα, εκπροσωπώντας τον ενιαίο δήμο Κεφαλονιάς για τελευταία φορά.
Πάνω από όλους όμως , ευχαριστούμε όλους εσάς τους απλούς Κεφαλονίτες που γεμίσατε το στάδια και μας τίμησατε με την παρουσία σας. Η δική σας αγάπη είναι μόνη δύναμη για να συνεχίσουμε τον αγώνα για ένα πολιτισμό που θέλουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας.
Σας ευχαριστώ!!!
Παναγής Μπαρμπάτης.