Αργοστόλι: Η εικόνα της κεντρικής παιδικής χαράς σήμερα (pics)

Για αδιευκρίνιστους λόγους η κεντρική παιδική χαρά του Αργοστολίου παραμένει κλειστή. Παρά το γεγονός ότι έχει λουκέτο στην είσοδό της, γονείς και παιδιά πηδούν πάνω απ’ το φράχτη – με κίνδυνο μάλιστα να γίνει και κάποιο ατύχημα – αφού, μάλλον, δεν κατανοούν το γιατί ένας ανοικτός παιδότοπος παραμένει κλειστός τη στιγμή που τα σχολεία όλων των βαθμίδων πλέον είναι ανοικτά και λειτουργούν.
Την ίδια ώρα, η εικόνα που αντικρίζει κανείς μέσα και έξω από τα πολύχρωμα κάγκελα είναι επιεικώς άθλια.
Η ράμπα πρόσβασης στο κεντρικό παιχνίδι έχει καταστραφεί και αφαιρεθεί ολοσχερώς(εικόνα 2).
Τις περισσότερες επιφάνειες των παιχνιδιών “διακοσμούν” πλούσια υβρεολόγια και ευφάνταστα πορνογραφικά σκιτσάκια λίαν ακατάλληλα για τα ανήλικα παιδιά που επισκέπτονται το χώρο.
Τα σκουπίδια κυριαρχούν μέσα και έξω από τον παιδότοπο.
Τα παγκάκια είναι κομματιασμένα.
Η μικρή τραμπάλα καταστράφηκε και επιδιορθώθηκε όπως-όπως με τα περισσότερα μέρη της να είναι ασταθή.
Η μικρή τσουλήθρα έχει υποστεί καταστροφή στην επιφάνεια κύλησης.
Το πάτωμα έχει παντού τρύπες απ’ τις οποίες πολύ εύκολα μπορεί να πέσει θύμα ένας ενήλικας, πόσο μάλλον ένα παιδί…
Η γέφυρα του εξωτερικού χώρου επιφυλάσσει ορισμένες πολύ ύπουλες παγίδες ενώ ακριβώς από κάτω της – στο χώρο που υποτίθεται ότι θα φιλοξενούσε νερό – υπάρχουν σκουπίδια κάθε είδους…
Δίπλα στην παιδική χαρά, είναι το επαγγελματικό γραφείο του Δημάρχου. Προφανώς και δεν έχει χρόνο για να δει τι συμβαίνει ακριβώς απέναντι από το παράθυρό του…
Εξίσου κλειστή και με ανάλογες “παροχές”, είναι και η παιδική χαρά πλησίον της λιμνοθάλασσας του Κουτάβου.
Έχουμε ξαναπεί ότι δε θα έπρεπε να υπάρχουν μόνο αυτοί οι δύο παιδότοποι, αλλά να αναστηθούν κι αυτοί που υπήρχαν παλαιότερα(ρακατζή, Μέτελας κτλ) στην πόλη αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Ευτυχώς που υπάρχει και η πλούσια φύση του τόπου μας για να υποδεχτεί τα παιδιά μας και το παιχνίδι τους, διότι αν περιμέναμε από τις δημοτικές υποδομές θα είχαμε κλειστεί όλοι στα σπίτια μας!
Γιάννης Βαρούχας