Αργοστόλι: “Ας το και ό,τι γίνει-ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΙΝ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ” (εικόνες)

                                                  Ας το και ό,τι γίνει

Η εικόνα του εγκαταλελειμμένου σχολείου στη καρδιά της πόλης θυμίζει τοπίο από το Χάρλεμ της εποχής του ’60. Ένα κτίριο παγίδα θανάτου για τους νεαρούς και τα μικρά παιδιά που εισέρχονται  όλες τις ώρες στον αφύλακτο και άκρως επικίνδυνο αυτό χώρο.

Οι περίοικοι  διαμαρτύρονται ότι συχνά ακούγονται φωνές ,τζάμια να σπάνε, παιδιά να τρέχουν στους ορόφους ανάμεσα σε σπασμένα γυαλιά, σοβάδες και σε ετοιμόρροπα κάγκελα έτοιμα να καταρρεύσουν και να υπάρξουν μοιραίες πτώσεις. Το βράδυ το κουφάρι αυτό του ιστορικού σχολείου  υποδέχεται παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας ενώ τις υπόλοιπες ώρες βλέπουμε παιδιά ακόμη και του δημοτικού να εισέρχονται από τη περίφραξη ή από τη σιδερένια θύρα με σπασμένα τζάμια της εισόδου των γραφείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μάλιστα, τις βραδινές ώρες υπάρχουν φώτα αναμμένα σε κάποιες  από τις αίθουσες. Αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν έχει γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε ένα εγκαταλελειμμένο και υπό κατάρρευση κτίριο από το 2014.  Δεν τολμώ να φανταστώ τι συμβαίνει στις τουαλέτες και στους άλλους χώρους που μπορεί να συνιστά  ένα επιπρόσθετο κίνδυνο  από υγειονομικής πλευράς. Οι περαστικοί μαρτυρούν ότι είδαν κορίτσια να πετούν από τα κάγκελα του ορόφου ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Υπάρχουν τέτοιες συσκευές ακόμη εκεί; Όχι λίγες φορές εμφανίζονται φωτιές σε διάφορα σημεία της αυλής ή των αιθουσών. Δεν τιμά καμία αρμόδια υπηρεσία, ούτε εμάς τους κατοίκους η θλιβερή αυτή εικόνα  που παρουσιάζει  ένα σχολείοo που είναι όμως αόρατο για τους ανεύθυνους Για μας τους εκπαιδευτικούς μάλιστα που υπηρετήσαμε εκεί  η θλίψη γίνεται οργή

 

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΙΝ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ. Δεν μας ενδιαφέρει ποιοι είναι οι διαχειριστές ούτε ποιοι είναι οι αρμόδιοι. Αυτό που ζητάμε είναι να βρεθεί λύση και είτε να γκρεμιστεί ή να γίνει ασφαλές. Για να μη βγείτε από τα γραφεία επισυνάπτω και φωτογραφίες. Αλήθεια, πώς νιώθετε βλέποντας αυτές;  Ενημερώστε τους δημότες ποια Υπηρεσία είναι αρμόδια και γιατί αδρανεί.  Προστατέψτε τα παιδιά και την αξιοπρέπεια μας. ΔΕΝ θέλουμε να πιστέψουμε ότι  λειτουργείτε ακόμη, μετά το τραγικό ατύχημα στα Τέμπη, με το  γνωστό σύνθημα της αδιαφορίας και του ωχαδερφισμού, προσαρμοσμένο στη συγκεκριμένη περίπτωση,  « Άστο και ό,τι γίνει».

Αργοστόλι 28/3/2023

Ιωάννης Κοσμάτος