Αγαπητό kefalonia magazine

Διάβασα σήμερα το αφιέρωμα της “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ” στο νέο εργοστάσιο αφαλάτωσης νερού που πρόκειται να κατασκευαστεί στο Αργοστόλι.

Ασφαλώς πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Αργοστολίου, αν φυσικά όλα όσα λέγονται γίνουν πραγματικότητα.

Υπάρχει ένα κομμάτι του ρεπορτάζ που-κατά την γνώμη μου-προαναγγέλει αυξήσεις στην τιμή του νερού εξαιτίας του νέου εργοστασίου και είναι το εξής:

“«Υπάρχουν περισσότερες από 100 γεωτρήσεις, σχεδόν κάθε χωριό έχει τη δική του», εξηγεί ο προϊστάμενος της ΔΕΥΑ Κεφαλονιάς, Γεράσιμος Γασπαρινάτος. «Υπάρχουν ορισμένες, λίγες, από τις οποίες το νερό είναι πόσιμο. Οι υπόλοιποι το χρησιμοποιούν, αλλά δεν το πίνουν». Ομως, παρά το οξύ υδατικό πρόβλημα, το νερό παραμένει εξαιρετικά φθηνό, ενδεικτικά στο Αργοστόλι 0,30-0,40 ευρώ/κυβικό για μια μέση οικιακή χρήση (20-40 κυβικά) όταν λ.χ. στην Αθήνα τα 20-27 κ.μ. χρεώνονται προς 1,83 ευρώ/κυβικό. «Θα πρέπει να γίνει μια οικονομοτεχνική μελέτη για τη χρήση του νερού σε όλο το νησί, με βάση τα νέα δεδομένα», εκτιμά ο κ. Γασπαρινάτος. «Η τιμολόγηση του νερού πρέπει να είναι σωστή, ώστε η ΔΕΥΑ να είναι βιώσιμη»

Πρόκειται για την τοποθέτηση υπηρεσιακού παράγοντα και καλό θα είναι η πολιτική ηγεσία να βγει δημόσια και να ξεκαθαρίσει: Θα γίνουν αυξήσεις στην τιμή του νερού και αν ναι σε ποιο ύψος;

Ο τοπικός αναλυτής

Προηγούμενο άρθροΜε επιτυχία οι 3οι αγώνες ταχύτητας στην παραλία του Λουρδά (εικόνες)
Επόμενο άρθροΓαλιατσάτος: «Μου πήραν το μετάλλιο μέσα απ’τα χέρια μου – Ζητώ συγγνώμη»