Ο Δήμος Αργοστολίου και το Προξενείο της Σερβίας στην Κεφαλονιά σας προσκαλούν στο πρώτο Ελληνο – Σερβικό καλλιτεχνικό εργαστήρι «Αργοστόλι 2021» που θα διεξαχθεί στο Αργοστόλι από 22έως 28 Ιουνίου 2021 και είναι αφιερωμένο στον πρόσφατα αποθανόντα από τον κορωνοϊό και λάτρη της ΚεφαλονιάςΣέρβο ζωγράφοκαι καθηγητή ΜίλοςΣόμπαϊτς. Καθημερινά από 21:00 μέχρι 22:30 Έλληνες και Σέρβοι καλλιτέχνες θα δημιουργούν στον χώρο του πεζόδρομου μπροστά από το μέγαρο της πρώην Τραπέζης της Ελλάδος, έργα τα οποία θα εκτεθούν την τελευταία ημέρα στον περίβολο του μεγάρου. Επίσης μια ομάδα Σέρβων καλλιτεχνών με επικεφαλής τον διάσημο εικαστικό καικαθηγητή της έδρας της τοιχογραφίας στη σχολή καλών τεχνών του πανεπιστημίου του Βελιγραδίου κ. ΜίροσλαβΛάζοβιτς,θα επιμεληθεί με γκράφιτι τη δεξαμενή στο κάστρο του Αγίου Γεωργίου όπου έζησαν ο κυβερνήτης Λέοναρντ ΙΙΙ  και η σύζυγος του πριγκίπισσα της Σερβίας ΜίλιτσαΜπράνκοβιτςτον 15ο αιώνα, οπότε και ξεκινούν ουσιαστικά οι Ελληνο – Σερβικές σχέσεις.Παράλληλα θα πραγματοποιούνται καθημερινάμουσικοχορευτικά δρώμενα μπροστά από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Στόχος του καλλιτεχνικού εργαστηρίου είναι να ενισχύσει τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας μέσω της τέχνης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το εξής:

Τρίτη 22 Ιουνίου

Συναυλία με το συγκρότημα DrowninginSand

Τετάρτη 23 Ιουνίου

Συναυλία με τους: Γρηγόρη Ευαγγελάτο, Νίκο Αναγνωστόπουλο, Γεράσιμο Γαλιατσάτο

Πέμπτη 24 Ιουνίου

Συναυλία με το συγκρότημα ABESADZEαπό την Γεωργία και τον Σέρβο φλαουτίστα AleksaMiletic

Παρασκευή 25 Ιουνίου

Χορός από τον Πολιτιστικό σύλλογο Φωκάτων και συναυλία από την φιλαρμονική του Δήμου Αργοστολίου «Διονύσιος Λαυράγκας»

Σάββατο 26 Ιουνίου

Χορός από το μπαλέτο της Ελισάβετ Λιβιεράτου

Δευτέρα 28 Ιουνίου

Έκθεση έργων των Ελλήνων και Σέρβων καλλιτεχνών στον περίβολο του μεγάρου της πρώην Τραπέζης της Ελλάδος και έκθεση αυτοκινήτων από τον σύλλογο αερόψυκτων Volkswagenκαι των φίλων παλαιών αυτοκινήτων στον πεζόδρομο.

Την αποστολή των Σέρβων καλλιτεχνών θα συνοδεύουν οι δημοσιογράφοι Σλόμπονταν Τσάγκιτςαπό το Εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικό δίκτυοTVPRVA και η ΜιλιάναΚράλιαπό τηνευρείας κυκλοφορίας εφημερίδαNOVOSTI, οι οποίοι θα καλύψουν τις δραστηριότητες, τα καλλιτεχνικά δρώμενα και τις ομορφιές του νησιού μας με ρεπορτάζ και απευθείας ανταποκρίσεις.

Βίκτωρ Ρουχωτάς

Επίτιμος πρόξενος της Σερβίας

Σύμβουλος Πολιτισμού Δ. Αργοστολίου