Αριστέα Χαριτάτου: Καταγγέλλει “γαλάζια” επέμβαση ώστε να παραμείνουν Θηνιά-Ζόλα-Κριτονού-Νταμάρι Λιβαδίου στον νέο Δήμο Αργοστολίου

Αγαπητό kefalonia magazine

Χθες μία φράση στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Κεφαλονιάς και έκανε λόγο για νέο Δήμο Αργοστολίου στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Αργοστολίου πέρασε “στο ντούκου”. Ουδείς ασχολήθηκε και ουδείς το ανέδειξε.

Σήμερα λοιπόν έσκασε η “βόμβα”…

Αντιγράφω από άρθρο της κ. Αριστέας Χαριτάτου στο lixouri.gr:

“Aυτή δεν είναι διοικητική διαίρεση. Είναι πετσόκομμα της Κεφαλονιάς σε τρεις Δήμους που όμως τα Διοικητικά όρια του ενός εκ των τριών, έγιναν μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα. Συμφέροντα συγκεκριμμένων Νεοδημοκρατών που λόγω θέσεων (Δημαρχία Παρίση) σε ΝΟΔΕ-Υπηρεσίες-Ιδρύματα κλπ “έπαιξαν και πίεσαν” κάτω από το τραπέζι.
ΑΙΣΧΟΣ !

Η Τοπική Κοινωνία, η Βουλευτής (αν υπάρχει και για το Ληξούρι Βουλευτής), ο Δήμαρχος του Αργοστολίου και όχι της Κεφαλονιάς όπως του αρέσει να πιστεύει, η Περιφερειακή Αρχή ΠΡΕΠΕΙ να επέμβουν άμεσα και να απαιτήσουν με γνώμονα τις γεωγραφικές θέσεις τις Διοικητικές διαιρέσεις και τα όρια των νέων Δήμων!

Συγκεκριμμένα, έγκυρες πηγές πριν λίγη ώρα, με τηλεφωνική επικοινωνία μου ανέφεραν ότι τα όρια του Δήμου Παλλικής, σύμφωνα με τα τελευταία ….δεδομένα ορίζονται από τις αγροτικές φυλακές του Λιβαδιού και έπειτα.
Δηλαδή με αυτήν την κατανομή χάνει ο Δήμος Παλλικής την Θηνιά, τα Ζόλα, την Κριτονού, τα ΧΥΤΑ και το Νταμάρι του Λιβαδίου.
Πάλι καλά που μένει ο Αθέρας δηλαδή….”

Θυμίζω επίσης τι έγραψε χθες ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης:

Καμία αντιπαράθεση δεν υπάρχει, αντιθέτως βρισκόμαστε σε επαφή και άψογη συνεργασία με τον Υπουργό και απόδειξη τούτου αποτελεί το γεγονός ότι είναι σεβαστό το αίτημα του Δήμου μας προκειμένου να μην διαιρεθεί η Δημοτική Ενότητα Αργοστολίου έτσι όπως αυτή υφίσταται έως σήμερα.”

Τα συμπεράσματα δικά σας

Ο τοπικός αναλυτής