Αρναούτογλου-χιονοπτώσεις: Ενδείξεις για «κάτι» σοβαρό το Σάββατο -Δυσκολεύονται τα προγνωστικά μοντέλα

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου. Ειδικότερα, την Τετάρτη (8/3) το πρωί το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος δεν θα έχουν κάποια φαινόμενα μόνο κατά διαστήματα αυξημένη συννεφιά καθώς και η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Στη Θεσσαλία, στη Στερεά, στην Εύβοια αλλά και περιοχές της Πελοποννήσου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές όπως και στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Πιο αξιόλογα θα είναι τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, στη βορειοανατολική Στερεά, στην κεντρο-βόρεια Εύβοια μέχρι και τις Σποράδες με βροχές χαμηλά, χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα 200-400 μέτρα.
Μετά το μεσημέρι στην δυτική και κεντρική Μακεδονία τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει ενώ στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο υπάρχει το ενδεχόμενο να σημειωθούν κάποιες μπόρες. Στη Θεσσαλία, στη Στερεά την Εύβοια και τις Σποράδες τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν.
Στην Αττική, τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές με τις πιο αξιόλογες να εκδηλώνονται στις πιο βόρειες – βορειοανατολικές περιοχές. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά – ημιορεινά πάνω από τα 400-500 μέτρα. Προς το μεσημέρι και μέχρι το απόγευμα θα επικρατήσει μόνο συννεφιά ενώ το βράδυ θα σημειωθούν ξανά φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, προς το μεσημέρι θα σταματήσουν τα όποια φαινόμενα ενώ η θερμοκρασία τα αγγίξει τους 8 βαθμούς Κελσίου.
Την Πέμπτη (10/03) θα έχει κρύο σχεδόν παντού στη χώρα ωστόσο τα σύννεφα δεν θα είναι το ίδιο πυκνά.
Όπως τονίζει ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, το δεύτερο μισό του Σαββάτου υπάρχουν ενδείξεις για πυκνές χιονοπτώσεις σχεδόν σε όλα τα ανατολικά ηπειρωτικά ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα καθώς και στην Αττική.
O Σ. Αρναούτογλου μίλησε για δυσκολία των προγνωστικών μοντέλων να περιγράψουν πού θα εναποθέσουν βροχές και χιόνι, ωστόσο η εικόνα θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες.