Τι αναφέρει ο γνωστός σεξολόγος και ψυχίατρος Θάνος Ασκητής

Τους τρόπους με τους οποίους ο κορωνοϊός επηρεάζει την σεξουαλική ζωή ανέλυσε ο ψυχίατρος, σεξολόγος Θάνος Ασκητής στην εκπομπή “Πάμε Δανάη!” ο οποίος έδωσε και συμβουλές για την περίοδο που διανύουμε.

Αναλύοντας τους τρόπους με τους οποίους ο κορωνοϊός επηρεάζει κάθε τομέα της ζωής, ο κ. Ασκητής, καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή, εξήγησε: “Η σεξουαλική ζωή περιορίζεται τόσο βιολογικά όσο και ψυχολογικά την περίοδο της πανδημίας, διότι υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης, αφού η σωματική επαφή και το στοματικό φιλί ενέχουν υψηλό κίνδυνο μετάδοσης του ιού”.

“Συνεπώς συνιστάται να αποφεύγονται οι ευκαιριακές, τυχαίες και απρόσμενες σεξουαλικές επαφές με ανθρώπους που δεν ξέρουμε” συμβούλεψε ο ψυχίατρος σεξολόγος Θάνος Ασκητής.

Αναφορικά με την περίοδο της καραντίνας τόνισε ότι “η μονογαμία κέρδισε σημαντικό έδαφος και ήταν η μοναδική μορφή σχέσης που φάνηκε να αυξάνει σε σχέση με τη γενικότερη πτώση του σεξ”.

Παραδόξως, η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, μπορεί να έχει δυνητικά θετικά αποτελέσματα στο πεδίο της προσωπικής ζωής.

Ως ευκαιρία για επικοινωνία ανάμεσα στα ζευγάρια χαρακτήρισε τον περιορισμό στο σπίτι ο κ. Ασκητής, ενώ εκτίμησε ότι το συγκεκριμένο μέτρο κινείται μάλλον θετικά και ως προς τη σεξουαλικότητα.

Τέλος, αναφέρθηκε στις αλλαγές που υπάρχουν στο φλερτ λόγω της μειωμένης φυσικής επαφής μεταξύ των ανθρώπων και πρότεινε να αξιοποιούνται τα ψηφιακά μέσα κατά την διαδικασία του φλερτ και της αναζήτησης ερωτικού συντρόφου.

Προηγούμενο άρθροΚασιδιάρης – Λαγός «ζυμώνονται» για να κατέβουν στις εκλογές
Επόμενο άρθροKefalonian Wild Nature: Η Άσσος πριν & μετά τον ΙΑΝΟ-Το “ευχαριστώ” του Δήμου Σάμης (pcs)