Αξιοθρήνητη η θέα στο λιμάνι Αργοστολίου (pics)

Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ!

Εν τάξει οι αρχές κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου αλλά και οι πολίτες (όχι όλοι αλλά δυστυχώς ένα μεγάλο ποσοστό) διακρίνονται από μια ασυγχώρητη αδιαφορία για την όμορφη ελληνική φύση. Πετούν σκουπίδια παντού και με μια ευκολία που τρομάζει!
Χθες, 16 Αυγούστου, του Άγιου Γεράσιμου η πρωτεύουσα της Κεφαλλονιάς ήταν πλημμυρισμένη από τουρίστες αφού είχαμε και δύο κρουαζιερόπλοια στο Αργοστόλι. Η θέα, όμως, που παρουσίαζε το λιμάνι ήταν αξιοθρήνητη! Κάθε λογής σκουπίδια (πλαστικά μπουκάλια, ξύλα, παλέτες, πλαστικές σακούλες και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε) «διακοσμούσαν» την παραλία από τη γέφυρα μέχρι το Λιμεναρχείο! Το σκηνικό συμπληρωνόταν από μια ασυνήθιστα μεγάλη ποσότητα φυκιών.
Πάνω σε παλέτα «συνέλαβα» φωτογραφικά έναν ποντικό ταξιδευτή ενώ μια χελώνα καρέτα-καρέτα πάσχιζε να απομακρυνθεί από την απερίγραπτη βρωμιά!
Και «το κερασάκι στην τούρτα της ντροπής»: Μια κυρία ελληνικών καταβολών, ευτραφέστατη και «υψηλής, γενικά, περιωπής», που καθόταν σε παραλιακό καφέ, κάπνιζε αρειμανίως και πετούσε τις γόπες στη θάλασσα!
Όσο για τον αβαθή πυθμένα της θάλασσας είναι γεμάτος ελαστικά αυτοκινήτων, σίδερα, πλαστικές σπασμένες καρέκλες και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε!
Κατά τα άλλα θέλουμε να αυξήσουμε τον τουρισμό μας! Έλα, όμως, που ο τουρισμός δεν αναπτύσσεται μόνο με συμμετοχές σε τουριστικές εκθέσεις και φωτογραφίες στα μέσα μαζικής επικοινωνίας. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ έργα. Και ένα από αυτά είναι η φροντίδα για τον συνεχή καθαρισμό του λιμανιού. Μέχρι να ξυπνήσουν οι αρμόδιοι θα βρίσκουμε τραυματισμένες χελώνες και ποντίκια να αρμενίζουν στο λιμάνι.
Γιώργος Μεσσάρης