Σημειώνουμε τούτη τη μέρα !
Παρασκευή 23ηΟκτώβρη 2020.
Καταχωρείται στην ιστορία του τόπου μας ως μέρα μεγαλειώδους και συμβολικής νίκης σε μια από τις μεγάλες μάχες που καλείται να δώσει το βρεφικής ηλικίας κίνημα του νομού μας ( Κεφαλονιάς- Ιθάκης) για την πραγματική ανάπτυξη.
Μια ανάπτυξη που έχει να κάνει με την ποιοτική αναβάθμιση των ζωών μας και των ζωών των νέων που ακολουθούν.
Οι ζωές μας που έχουν βληθεί και υπονομευτεί έμμεσα ή και άμεσα από κερδοσκοπικά συμφέροντα και όχι επενδυτικές πρωτοβουλίες όπως έντεχνα ονομάζουν κυβερνητικοί κύκλοι και όχι μόνο.
Σε τούτες τις δύσκολες στιγμές για όλους μας ένα νεαρό ηλικιακά αλλά εξαιρετικά δυναμικό κίνημα που αναπτύσσεται μέρα με τη μέρα στα νησιά μας , Κεφαλονιά και Ιθάκη, ορθώθηκε απέναντι στο άδικο και στην αυθαιρεσία και δείχνοντας το δρόμο στις τοπικές διοικήσεις πρώτα και στην κεντρική εξουσία στη συνέχεια, είπε ΦΤΑΝΕΙ … ΩΣ ΕΔΩ !
Αλλάζοντας σελίδα οι κάτοικοι των νησιών μας δηλώνουμε εμφατικά την απόφασή μας να συμμετέχουμε ενεργά στις μεγάλες αποφάσεις που μας αφορούν.
Να αποκτήσουμε ενεργό ρόλο σε μια κατ’ επίφαση δημοκρατία που προκλητικά μας αγνοεί και που συστηματικά παραβλέπει κάθε συνταγματικό δικαίωμα μας στην εργασία στην ατομική ιδιοκτησία στις ατομικές ελευθερίες , ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό!
Σε μια δημοκρατία που όλο και πιο πολύ επικαλούνται τις αρχές της, κύκλοι που εξυπηρετούνται κατεξοχήν και ιδιαιτέρως από τις κατά παραγγελία διατάξεις της.
Μια δημοκρατία ιδιότυπη με ρίζες στην αποικιοκρατική περίοδο και σε κείνες τις μεθόδους διοίκησης.
Μια δημοκρατία που θυμίζει πόρνη πολυτελείας που δικαίωμα να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες της έχουν μόνο όσοι λίγοι μπορούν να πληρώνουν!
Μια δημοκρατία καινοτόμα που προστίθεται στα γνωστά πολιτεύματα με το όνομα « αμειβόμενη δημοκρατία»
Σε αυτή τη δημοκρατία που οι τιμητές της συχνά πυκνά την επικαλούνται , σε αυτή τη δημοκρατία το κίνημα των κατοίκων των νησιών μας , μαζί με το ευρύτερο οργανωμένο κίνημα των συνελλήνων έχει να κάνει τις δικές του προτάσεις !
Προτάσεις που θα αναδεικνύουν το συμφέρον των πολλών ως καταστατική υποχρέωση και που το δίκαιο ισότιμα και με ακρίβεια θα αποδίδεται οχυρώνοντας την κοινωνία, αναγάγοντας τη δικαιοσύνη σε υποστηρικτή των πολιτών.
Μια δικαιοσύνη κυνηγό-τιμωρό σήμερα, που λειτουργώντας στην «αμειβόμενη δημοκρατία» τάσσεται υπέρ του «νόμιμου» παραβλέποντας το δίκαιο , καθώς αρκετές φορές τα δυο δεν συμβαδίζουν.
Με μια δικαιοσύνη που οι διαχειριστές της παγιδεύουν τους πολίτες αποπροσανατολίζοντάς τους και αποδυναμώνοντάς τους με σκοπό τη χειραγώγηση και την κατεύθυνσή τους προς εξυπηρέτηση συμφερόντων τους.
Και εδώ θέλω να αναλογιστώ … Αν οι άνθρωποι στο παρελθοντικό διάστημα της διαδρομής τους αποδέχονταν ανάλογες μορφές δικαιοσύνης και υπάκουαν σε όποιους τρόπους διοίκησης ανά περίοδο αναντίρρητα, απλά για την τήρηση της νομιμότητας, θα υπήρχε ο διαφωτισμός , θα υπήρχε ο Οκτώβρης του 1917 και τελικά ποια θα ήταν η μορφή του κόσμου σήμερα χωρίς τις ανατρεπτικές δράσεις στις οποίες οφείλεται αυτή η εξέλιξή μας;
Καταλήγω λοιπόν στη σκέψη .. αξίζει ο αγώνας μας όχι μόνο γιατί διεκδικούμε το δίκιο μας αλλά συνδράμουμε καταλυτικά, χωρίς ίσως να το καταλαβαίνουμε, στην εξέλιξή μας !
Για όλους εμάς που βιώνουμε τις στιγμές αυτές και γινόμαστε συντελεστές της ιστορίας με αυτόν τον τρόπο λέω…
«Άξιζε να υπάρχουμε για να συναντηθούμε!»
Από το fb του Γιάννης Διγαλέτος
Προηγούμενο άρθροΜήπως κάποιος είδε κάτι, άκουσε κάτι για θανατηφόρο τροχαίο;
Επόμενο άρθροΚεφαλονίτικη απόδραση στην ορεινή Κορινθία (pics)