Αύξηση 6,2%: Το πιο ευχάριστο νέο από όσους είναι ακόμα ανεμβολίαστοι

Ακόμα μια «μαύρη» ημέρα κατέγραψε σήμερα η χώρα μας σε ό,τι έχει να κάνει με την πανδημία, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε επισήμως ξανά πάνω από 8.000 κρούσματα (8.129), ενώ, δυστυχώς, ο αριθμός των συμπολιτών μας που έχασαν την ζωή τους ήταν και πάλι αδιανόητος (80 νεκροί σε μόλις 24 ώρες).

Παράλληλα, αυξητικές τάσεις παρουσιάζουν, σταθερά, και οι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, καθώς φτάσαμε πλέον τους 547.

Ο κορωνοϊός, όπως είναι αυταπόδεικτο, συνεχίζει να «επιτίθεται» στον πλανήτη με πρωτοφανή μανία, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα είναι εξαιρετικά μεταδοτική, ενώ, ως γνωστόν πλέον, «κολλάνε», μεταδίδουν και νοσούν (σε απείρως μικρότερο ποσοστό και χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους) και οι εμβολιασμένοι.

Το εμβόλιο, όπως τονίζουν ξανά και ξανά οι εμπειρογνώμονες σε όλη την υφήλιο, παραμένει ο καλύτερος τρόπος για να θωρακίσουμε την υγεία μας και να προστατευτούμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται από τον covid, καθώς αποτρέπουν σχεδόν στο 100% το θάνατο και πάνω από 90% την νοσηλεία και τη βαριά νόσηση.

Αύξηση 6,2%: Το πιο ευχάριστο νέο από όσους είναι ακόμα ανεμβολίαστοι

Παρά το ξεκάθαρο του πράγματος (του προφανούς, δηλαδή: τα εμβόλια μας προστατεύουν!), και παρά το ότι σε καθημερινή βάση η διαφορά νοσηλευομένων ανεμβολίαστων/ εμβολιαστών παραμένει χαώδης, στη χώρα μας παραμένουν εξαιρετικά υψηλά τα ποσοστά όσων δεν έχουν κάνει ούτε την πρώτη δόση.

Ωστόσο, φαίνεται πως όσο «προχωράμε» περισσότερο στον χειμώνα, η κατάσταση αυτή ενδέχεται ν’ αλλάξει προς το καλύτερο: σε δημοσκόπηση της Marc που μετέδωσε απόψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο ΑΝΤ1, υπάρχει μία αύξηση της τάξης του (διόλου αμελητέου) 6,2% των ανεμβολίαστων πολιτών που το σκέφτονται σοβαρά πλέον να εμβολιαστούν.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το β΄μέρος της δημοσκόπησης που προβλήθηκε σήμερα από το κανάλι του Αμαρουσίου, το ποσοστό των ανεμβολίαστων που το… σκεφτόταν ήταν 26% στις αρχές Οκτωβρίου και πλέον το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 32,2%.

Αύξηση 6,2%: Το πιο ευχάριστο νέο από όσους είναι ακόμα ανεμβολίαστοι

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, το 74% δηλώνει ότι έχει κάνει  το εμβόλιο, το 3,7% ότι έχει νοσήσει, το ποσοστό των ερωτηθέντων που δηλώνει ότι θα εμβολιαστεί ανέρχεται πλέον στο 6,7% ενώ το 14,1%δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν προτίθεται να εμβολιαστεί.

Καταλαβαίνει κανείς πως- προφανώς και λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για τους ανεμβολίαστους- έστω και με μεγάλη καθυστέρηση αρχίζει να φαίνεται φως στο τούνελ στο θέμα των πρώτων δύο δόσεων, ενώ αυξημένα είναι και τα νούμερα εκείνων που κλείνουν ραντεβού για την 3η (που είναι και οι μεγαλύτεροι ηλικιακά, άρα κι εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο).

Ακόμα κι έτσι, λοιπόν, βλέπουμε πως ένα σημαντικό επιπλέον 6,2% αναμένεται να εμβολιαστεί, πράγμα που μεταφράζεται σε μικρότερη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και, ως εκ τούτου, σε καλύτερες συνθήκες νοσηλείας όσων βρίσκονται στις ΜΕΘ- άρα, λιγότερους θανάτους ακόμα κι αν τα κρούσματα παραμείνουν πολύ ψηλά.

Ο χειμώνας- ο τελευταίος τόσο δύσκολος χειμώνας- με τον κορωνοϊό προμηνύεται δύσκολος, όμως στο χέρι μας είναι να τον κάνουμε αρκετά πιο εύκολο.

Δε νομίζετε;

Πηγή: menshouse.gr