Τα πράγματα στο πεδίο του Τουρισμού εξακολουθούν να είναι δύσκολα και να εξελίσσονται αχαρτογράφητα δηλώνει στον Ερμή η αντιπρόεδρος του ΞΕΕ και πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Χριστίνα Τετράδη, καθώς η πανδημία εξακολουθεί να αποτελεί τον παράγοντα που καθορίζει τα πάντα , παρά το γεγονός ότι όλοι πιστεύαμε πως πρόβλημα φέτος θα είχε λυθεί.

«Για τα νησιά μας και ειδικά για το Ιόνιο, το κομμάτι της Βρετανίας είναι πολύ σημαντικό και χωρίς Βρετανούς ουσιαστικά το Ιόνιο συνολικά δεν έχει τουρισμό» ανέφερε η Χριστίνα Τετράδη υπογραμμίζοντας πως εκτός από τη Ζάκυνθο χαμηλές πληρότητες αντιμετωπίζει και η Κεφαλονιά αλλά και η Κέρκυρα γιατί η αγορά της Βρετανίας είναι η πρώτη και με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες.

«Όσο και αν αυτές οι αγορές συνδράμουν δεν μπορούν καλύψουν το κενό της Βρετανίας, από την στιγμή μάλιστα που δεν κινούνται με τη δυναμική του 100%. Αυτό συμβαίνει  είτε γιατί δεν έχει προχωρήσει ο εμβολιασμός, είτε γιατί ακόμη υπάρχουν διαφορετικά μέτρα σε κάθε χώρα για την επιστροφή, είτε γιατί υπάρχει μια νέα πραγματικότητα που δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε και αφορά την μετάλλαξη Δ του ιού» ανέφερε ακόμη η κ. Τετράδη, αναγνωρίζοντας τέλος και την οικονομική παράμετρο, καθώς πολλά εισοδήματα και θέσεις εργασίας χάθηκαν στην Ευρώπη λόγω της πανδημίας και πολλοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να κάνουν διακοπές.

Η Αντιπρόεδρος του ΞΕΕ σημείωσε πως οι οικογένειες στη Βρετανία που δεν μπορούν να βρίσκονται στην αναμονή για τις διακοπές τους, θα μεταθέσουν το ταξίδι τους στο Εξωτερικό το 2022 και αυτοί που θα ταξιδέψουν τελευταία στιγμή, θα είναι οι νεαροί που κατά πάσα πιθανότητα δε θα έχουν εμβολιαστεί, μια που οι εμβολιασμένοι ανήκουν στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Το κλίμα παρόλα αυτά που αποτυπώθηκε από τον Πρωθυπουργό στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα ήταν θετικό ενώ η κ. Τετράδη χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για επέκταση του προγράμματος ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

«Η Κυβέρνηση με τους πόρους που έχει είναι δίπλα στον τουρισμό για την στήριξη της κοινωνίας, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό οι εμβολιασμοί να προχωρούν και η Ελλάδα να παραμένει στο πράσινο.  Για μας είναι το να παραμείνουμε πράσινοι είναι το εμβόλιο μας για τον τουρισμό» ανέφερε η κ. Τετράδη.

«Οδηγούμαστε από την πανδημία και  περιμένουμε τις εξελίξεις. Όλα εξαρτώνται από την εξέλιξη των μεταλλάξεων και αν όλα πάνε καλά μπορούμε να αισιοδοξούμε για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Για τη Ζάκυνθο δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την περίοδο μετά το Νοέμβρη μια που είμαστε καλοκαιρινός προορισμός» ανέφερε ακόμη τονίζοντας για ακόμη μια φορά την ανάγκη σε τοπικό επίπεδο να σχεδιάσουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για τη Ζάκυνθο.

Τέλος, αναφερόμενη στο Νομοσχέδιο για το Ναυάγιο για το οποίο η διαβούλευση ολοκληρώθηκε, σημείωσε πως το τελικό σχέδιο δείχνει πως όλοι οι φορείς του νησιού εκπροσωπούνται και έχουν την πλειοψηφία.

«Το σημαντικό είναι ο Φορέας να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν μια που πρακτικά το φετινό καλοκαίρι είναι χαμένο. Η επόμενη χρονιά που θα είναι χρονιά ανάκαμψης, θα πρέπει να μας βρει έτοιμους να προσφέρουμε την επισκεψιμότητα στο Ναυάγιο. Οι τουρίστες μας έρχονται από την άκρη της γης για να το θαυμάσουν» κατέληξε.

ΠΗΓΗ: www.ermisnews.gr

Προηγούμενο άρθροΠελώνη: Όποιος είναι εμβολιασμένος θα έχει περισσότερες ελευθερίες στην κοινωνική του ζωή
Επόμενο άρθροGreen Pass & περιορισμοί και για εσωτερικές μετακινήσεις – Τι εξετάζει η επιτροπή λοιμωξιολόγων