Ο Νίκος Χαρδαλιάς εξήγησε γιατί απαγορεύεται η μουσική και το αλκοόλ στις παραλίες, ενώ, την ίδια στιγμή, επιτρέπονται τα μεγάφωνα και η Θεία Κοινωνία στις εκκλησίες.

«Δεν υπάρχει καμία σύγκριση με τα μεγάφωνα στις εκκλησίες. 

Το αλκοόλ σε συνδυασμό με τη μουσική μπορεί να επιφέρει ανεξέλεγκτες καταστάσεις, που δεν βοηθούν στην τήρηση των μέτρων», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χαρδαλιάς σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, εξάλλου, κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης για τον κορονοϊό, αναφέρθηκε και στις εικόνες από το λεωφορείο στην παραλιακή που ήταν γεμάτο με επιβάτες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός σε κάθε λεωφορείο».

«Η τήρηση των μέτρων δεν είναι μόνο υπόθεση της αστυνομίας ή των ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά είναι υπόθεση και των οδηγών και των πολιτών που πρέπει να εφαρμόζουν τους κανόνες. Ούτε μπορεί σε κάθε λεωφορείο σε κάθε μέσο μαζικής μεταφοράς να υπάρχει ένας αστυνομικός που κόβει πρόστιμα, ούτε οι 300 βοηθοί επιβατών μπορούν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς», δήλωσε ο κύριος Χαρδαλιάς.

Και συμπλήρωσε: «Η δεύτερη φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων εξελίσσεται σε γενικές γραμμές ομαλά. Η εικόνα από τις εκκλησίες σήμερα ήταν πολύ καλή, καθώς είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτεί η υγεία των πιστών που προσήλθαν στους ναούς για να συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία».

Πηγή: gazzetta.gr