Χαρδαλιάς: «Ωράριο σε κέντρα διασκέδασης αν και όπου χρειαστεί»

Παρατείνεται μέχρι 31/8 το όριο των 100 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, που τόνισε, δε, ότι θα μπει ωράριο, αν και όπου χρειάζεται, σε κέντρα διασκέδασης!

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας -μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα– για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε καταρχήν πως παρατείνεται μέχρι 31/8 το όριο των 100 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους, βαφτίσεις κτλ.), ενώ σημείωσε ότι θα μπει ωράριο σε κέντρα διασκέδασης αν και όπου χρειάζεται.

Αναλυτικά τα νέα μέτρα:

  • Παρατείνεται το όριο των 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις μέχρι 31/8, στον χώρο τέλεσής τους, αλλά και στον χώρο δεξίωσης
  • Εντατικοί έλεγχοι σε εργοστάσια τροφίμων.
  • Περιορισμός ωραρίου λειτουργίας κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα.
  • Απαγόρευση διεύλευσης από Κακαβιά από 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, μόνιμο κλιμάκιο ελέγχων εγκαθίσταται από τη Δευτέρα.
  • Από 16 Αυγούστου όποιος διέρχεται από την Αλβανία υποχρεούται σε επταήμερη κατ’ οίκον απομόνωση.
  • Μάσκα σε χώρους γραφείων όταν υπάρχει επαφή με το κοινό.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε: «Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συνεργασία των πολιτών. Έχουμε να αντιπαλέψουμε συνωμοσιολογικές θεωρίες, που υπάρχουν παντού στον κόσμο, όχι μόνο εδώ. Αυτό που ζητάμε ενόψει Δεκαπενταύγουστου είναι να ακολουθήσουμε τα μέτρα και να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία». Τόνισε, επίσης, πως «γνωρίζαμε από την αρχή ότι το άνοιγμα του τουρισμού θα οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων».

Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι «η ενημέρωση σε καμία περίπτωση δεν θα είναι καθημερινή», αλλά πρόσθεσε: «Αν μας ξαναδείτε να κάνουμε καθημερινή ενημέρωση, τα πράγματα θα είναι δύσκολα».

Πηγή: gazzetta.gr