Ερωτηθείς για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με την απαγόρευση μετακινήσεων από τις 12.30 μέχρι τις 05.00 ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι για μετακινήσεις και τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθεί όποιος θέλει να μετακινηθεί αυτές τις ώρες είπε ότι: «Τα μόνα έγγραφα που θα υπάρξουν θα είναι πιστοποιήσεις των εργοδοτών με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις από την ΕΡΓΑΝΗ, που εργάζεται και που τον απασχολεί η επιχείρηση και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας».
«Ουδείς άλλος θα κυκλοφορεί μέχρι από τος 00:30 μέχρι τις 05:00» κατέληξε.
Όπως ανέφερε στη συνεχεία: «Κάνω έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί, να εφαρμόσουν όλα τα μέτρα και επίσης, ειδικά στη Θεσσαλονίκη και εν όψει των επόμενων ημερών που φαντάζει σαν ένα πενθήμερο το οποίο θα υπάρξει μετακίνηση, χρειάζεται προσοχή στις οποίες μετακινήσεις. Διότι το να μεταφερθεί το ιικό φορτίο στην ευρύτερη περιοχή – είτε αφορά τις όμορες περιοχές είτε οποιαδήποτε ταξίδια – νομίζω θα είναι ολέθριο. Άρα, οπωσδήποτε μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις», επανέλαβε.
Τόνισε δε ότι, θα είναι σε συνεχή επικοινωνία με αιρετούς και εμπλεκόμενους φορείς και επισήμανε ότι «Θα αποδείξουμε πως η προσπάθεια που έγινε από την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δε θα πάει στράφι και θα σταματήσουμε τον ιό και σε αυτήν την περιοχή».
Ερωτηθείς σχετικά με το αν η Θεσσαλονίκη είναι κοντά στον κόκκινο συναγερμό και στο επίπεδο 4, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε ότι η πόλη απέχει από αυτό το επίπεδο καθώς, όπως είπε «μόλις μπήκε στο πορτοκάλι. Έχουμε μπροστά μας χρόνο να μπορέσουμε να κρατήσουμε σταθερά τα κρούσματα και σιγά σιγά, μέσα στο επόμενο επταήμερο, εφόσον εφαρμοστούν τα μέτρα να αρχίσουν τα κρούσματα να μειώνονται».
«Ο καιρός μπορεί να συνδράμει στο να δώσει τη δυνατότητα να μετακινήσουν από τη Θεσσαλονίκη αν όμως δεν τηρήσουν τα μέτρα μπορεί να είναι ολέθριο για τις όμορες περιοχές. Ως εκ τούτου, προσοχή, ισχυρότατη σύσταση για εφαρμογή των μέτρων σε όσους μετακινηθούν».
Έπειτα σημείωσε ότι τα τεστ για τον κορωνοϊό είναι σαρωτικά και πως έγιναν 24.000 τεστ. «Αυτό σημαίνει ότι έχουμε συγκεκριμένη στόχευση, συγκεκριμένη υποδομή και το βασικότερο συγκεκριμένα εργαλεία τα οποία χρησιμοποιούμε στο επιστημολογικό κομμάτι για να μπορούμε να βλέπουμε τι συμβαίνει σε κάθε περιοχή».