Ως δια μαγείας οι «Μακεδονομάχοι» έβγαλαν τις περικεφαλαίες και παρέδωσαν τις σάρισες στον νέο Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Γιώργο Μαυρωτά για την ενίσχυση του άλματος επί κοντώ.  Ντέφι να γίνει, προκειμένου να μαντρώσεις τους Ποταμίσιους δίνεις και μια καρέκλα στον μέχρι χθες «πρόθυμο» που υπερψήφισε την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά αυτές τις απανωτές δηλώσεις περί καλής γειτονίας, κοινού μέλλοντος των δύο λαών, επίβλεψης της ορθής εφαρμογής της Συμφωνίας και κάτω τα χέρια απ’ τον Μακεδονικό χαλβά γιατί δεν θα δείτε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, τις ακούει ο Ιβανόφ και λέει «σε κουτσό άλογο πόνταρα». Και βέβαια δεν εννοεί τον Βουκεφάλα.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι ο Ιβανόφ ο οποίος πήρε τη θέση που του αξίζει στα αζήτητα της ιστορίας μετά τις Προεδρικές εκλογές στη Β. Μακεδονία. Το πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία είναι ότι σύντομα θα πρέπει να πει κάτι στους άλλους «μαντρωμένους» που δεν έχουν τον πολιτικό πολιτισμό του κ. Μαυρωτά. Ούτε του κ. Δένδια που όλοι νομίζαμε ότι θα γίνει Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ., αλλά αφού ήταν ο πρώτος που έβγαλε την περικεφαλαία κατακρίνοντας την ακροδεξιά στροφή του Μοσχάτου επάξια ανέλαβε την επίβλεψη της ορθής εφαρμογής της Συμφωνίας. Μην αγχώνεστε, το υπόλοιπο προάστιο είναι στη θέση του εκτός από το κτίριο της οδού Πειραιώς 62.

Τα γράψαμε, τα ξαναγράψαμε, ότι Φιλελευθερισμός και Αμβρόσιος είναι έννοιες ασύμβατες, όπως ασύμβατες είναι και η Πατρίδα με την πατριδοκαπηλία, όπως ασύμβατα είναι και της αγάπης τα αίματα του Μίκη με την Σαμαρική δεξιά, αλλά μπροστά στην προοπτική της εξουσίας ήταν κάμποσοι αυτοί που φόρεσαν περικεφαλαία, πετραχήλι και νανογιλέκο. Εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα. Δεν μπορεί να τα φοράς για πάντα. Θα ιδρώσεις ακόμη κι αν έχεις φίλο ψυκτικό απ’ το Περιστέρι να σου δουλεύει το air condition στο ρελαντί. Κάποια στιγμή θα πρέπει να τα βγάλεις, γιατί αν εμφανιστείς έτσι στο συνέδριο του Economist μέχρι τρία μνημόνια ακόμη τα αντέχεις.

Αριστοτέλης Μπατιστάτος