Υποσχέθηκα να σας ενημερώσω για τη σημερινή συνεδρίαση της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου του ΟΑΣΠ με αφορμή την επιστολή του Akis Tselentis για την σεισμικότητα στην Δυτική Ελλάδα και τα πρόσφατα σήματα της ομάδας ΒΑΝ.
Δυστυχώς τα όσα συνέβησαν είναι απερίγραπτα και ειλικρινά ντρέπομαι ως μέλος της επιτροπής να σας τα μεταβιβάσω. Ελπίζω όλα να έχουν καταγραφεί στα πρακτικά.
Η 20μελης επιτροπή, με 19 υπέρ και μια κατά, αποφάσισε ότι δεν υπάρχουν νεώτερα επιστημονικά στοιχεία που να έχουν περιέλθει σε γνώση της Επιτροπής που να είναι επιχειρησιακώς αξιοποιήσιμα….και συνεπώς ισχύουν τα πάγια από τον «Ξενοκράτη» προβλεπόμενα μέτρα αντισεισμικής προστασίας.
Όπως αντιλαμβάνεστε, ήμουν 1 στους 20 που δεν συμφώνησε με το παραπάνω ασαφές κείμενο. Το τι φράσεις εισέπραξα εκεί μέσα από συγκεκριμένους «συναδέλφους» γνωστούς για την πολεμική τους εμμονή με την έρευνα της ομάδας ΒΑΝ….ούτε καν μπορείτε να το φανταστείτε από μέλη επιστημονικής επιτροπής. Θα επανέλθω όταν ηρεμήσω λίγο, συνχωρέστε με.

Από το fb του σεισμολόγου Γεράσιμου Χουλιάρα

Προηγούμενο άρθροΣεισμολόγοι: Δεν υπάρχουν στοιχεία για επικείμενο μεγάλο σεισμό στο Ιόνιο
Επόμενο άρθροΣτην αναμονή Αιρετοί και Υποψήφιοι για τις αλλαγές στον Κλεισθένη και στα όρια Δήμων