Το κατσικίσιο γάλα αποκτά σταθερά έδαφος στις προτιμήσεις όσων προσέχουν τη διατροφή τους, καθώς υπερέχει σε πολλά σημεία έναντι του αγελαδινού και των άλλων γαλακτοκομικών.
Η χαρακτηριστική μυρωδιά και η έντονη γεύση του είναι δύο λόγοι για τους οποίους πολλοί απέχουν από την κατανάλωση κατσικίσιου γάλακτος.
Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά: Το κατσικίσιο γάλα περιέχει πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Σε σύγκριση με το αγελαδινό, έχει υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης Α και D, ασβεστίου και σεληνίου, ενώ έρευνες έχουν δείξει ότι η απορρόφηση ορισμένων μεταλλικών στοιχείων που υπάρχουν στο κατσικίσιο γάλα είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με το αγελαδινό.
Λιγότερη λακτόζη: Περιέχει λιγότερη λακτόζη από το αγελαδινό και γι’ αυτό προτείνεται ως εναλλακτική λύση στους ανθρώπους που έχουν ελαφριάς μορφής δυσανεξία στη λακτόζη
Πιο εύπεπτο: Το κατσικίσιο γάλα έχει μικρότερου μεγέθους λιποσφαιρίδια συγκριτικά με το αγελαδινό γάλα, γεγονός που το καθιστά πιο εύπεπτο.
Ενισχύει τον μεταβολισμό: Έρευνες έχουν συνδέσει το κατσικίσιο γάλα με αυξημένη ικανότητα μεταβολισμού του σιδήρου και του χαλκού, ειδικά στην περίπτωση των ανθρώπων με πεπτικά προβλήματα.
Λιγότερο τοξικό: Τα περισσότερα αγελαδινά γάλατα περιέχουν αντιβιοτικά και αυξητικές ορμόνες, κάτι που σπανίως ισχύει για το κατσικίσιο. Αυτό το καθιστά περισσότερο θρεπτικό και λιγότερο τοξικό.
Πηγή: pronews.gr