Σύμφωνα με μία γιατρό υπάρχει τουλάχιστον μία συνήθεια που ίσως θέλετε να αποφύγετε όταν κάνετε ντους.

Μην ουρείτε όταν είστε στο ντους!

Ορισμένοι αισθάνονται άνετα να ουρούν ενώ είναι στο ντους. Και παρόλο που μπορεί να υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν ότι είναι θέμα καθαριότητας, μια γιατρός προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να ουρείτε στο ντους λόγω των πιθανών επιπτώσεων που μπορεί να έχει στο σώμα σας.

Σε ένα βίντεο έγινε viral στο TikTok, η δρ. Alicia Jeffrey-Thomas, MD, διαπιστευμένη φυσιοθεραπεύτρια στις ΗΠΑ με ειδίκευση στην πυελική περιοχή, λέει ότι μπορεί τυχαία να σας έρθει να ουρήσετε και μόνο υπό τον ήχο του νερού από ντους.

Η δρ. Jeffrey-Thomas συνέκρινε το όλο σκηνικό με το γνωστό πείραμα με τον σκύλο του Παβλόφ. Εάν δεν ξέρετε σε τι αναφέρεται, ο Παβλόφ εκπαίδευσε σκύλους να συσχετίζουν το χτύπημα ενός κουδουνιού με την πρόσληψη τροφής, ουσιαστικά απλά χτυπώντας ένα κουδούνι όποτε έπρεπε να δοθεί τροφή στα σκυλιά. Τελικά, αυτό έκανε τα σκυλιά να τους τρέχουν τα σάλια κάθε φορά που άκουγαν το κουδούνι, ακόμα κι αν δεν τους έδινε φαγητό. Λοιπόν, τι σχέση έχει αυτό με την ούρηση;

“Αν ουρείτε στο ντους, ή αν ανοίγετε την βρύση ή το ντους και, στη συνέχεια, κάθεστε στην τουαλέτα για να ουρήσετε, τότε δημιουργείτε μια συσχέτιση στον εγκέφαλο μεταξύ του ήχου του τρεχούμενου νερού και της ανάγκης να ουρείτε”, είπε.

«Αυτό συνδυάζεται με δυσλειτουργία του πυελικού εδάφους, είτε τώρα είτε αργότερα στην ζωή. Και κάποια στιγμή θα οδηγήσει σε προβλήματα ακούσιας διαρροής ούρων, όταν ακούτε τρεχούμενο νερό από το ντους»!

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι εάν έχετε δυσλειτουργία του πυελικού εδάφους και έχετε και τη συνήθεια να ουρείτε στο ντους, μπορεί να σας έρχεται κατούρημα κάθε φορά που θα ακούτε τρεχούμενο νερό.

Επιπλέον, μπορεί να μην καταλήξετε να μην αδειάζετε αποτελεσματικά την κύστη σας:

“Δυστυχώς, από ανατομικής πλευράς, οι γυναίκες δεν σχεδιάστηκαν για να ουρούν σε όρθια θέση. Ακόμα και σηκώνοντας το ένα πόδι (σ.σ. για να ουρήσουν στο ντους) το πυελικό τους έδαφος δεν πρόκειται να χαλαρώσει επαρκώς, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να αδειάσουν πολύ καλά την κύστη τους”.

Απαντώντας στο ερώτημα “γιατί δεν μπορείς απλά να κάτσεις οκλαδόν στο ντους”, η δρ. Jeffrey-Thomas εξηγεί σε άλλο βίντεο ότι αν και είναι καλύτερο να αποφύγει μια γυναίκα να ουρήσει στο ντους, εντούτοις αν πρέπει, τότε πρέπει να κάνει βαθύ κάθισμα, για να χαλαρώσει σωστά το πυελικό της έδαφος.

Μια άλλη γυναίκα ρώτησε “γιατί ο ήχος από το καζανάκι δεν προκαλεί την ώθηση για να ουρήσουμε”, η γιατρός απάντησε:

«Όταν τραβάμε το καζανάκι, έχουμε ήδη κατουρήσει, οπότε ο ήχος δεν δημιουργεί τον ίδιο συσχετισμό».

Πηγή: pronews.gr

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Λουκάτος: 4 ακόμη διεθνή βραβεία για τον Κεφαλονίτη φωτογράφο-Ζωντανός θρύλος του επαγγέλματος επέλεξε φωτογραφία του (εικόνες)
Επόμενο άρθροΟι 10 τρόποι για να διατηρήσετε το σπίτι σας ζεστό (και να εξοικονομήσετε χρήματα) αυτόν τον χειμώνα