Ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, θεωρεί πως τα μέτρα για τον κορονοϊό θα κρατήσουν μέχρι τον Φεβρουάριο, ενώ πιστεύει ότι η χρήση μάσκας παντού και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα πρέπει να διατηρηθούν τους δύο πρώτους μήνες του 2021.

Ο κ. Δερμιτζάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε την σημασίας της πιστής τήρησης των μέτρων είτε με την βοήθεια μηχανισμών ελέγχου, είτε με ενημέρωση, είτε με διευκόλυνση για την εφαρμογή τους. Παράλληλα, εκτίμησε πως η εφαρμογή τους δεν πρόκειται να επεκταθεί μέχρι τον Ιούνιο, αλλά σίγουρα αυτά θα είναι σε ισχύ μέχρι τον Φεβρουάριο.

Όπως είπε συγκεκριμένα ο καθηγητής, το μέτρο της εφαρμογής μάσκας παντού αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας σε συνδυασμό με κάποιους άλλους μικρότερους, από τους νέους περιορισμούς που επιβλήθηκαν δεν πρόκειται να λήξουν, σύμφωνα με την κρίση του, νωρίτερα από τον Φεβρουάριο.

«Ίσως με ένα διάλειμμα μια- δύο ημέρες τα Χριστούγεννα για να καταλάβει ο κόσμος τις γιορτές» πρόσθεσε ο καθηγητής. «Είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα, ο κόσμος πρέπει να καταλάβει».

«Μη συζητάμε τι θα θέλαμε, να συζητάμε ποια είναι η πραγματικότητα» τονίζει, κάνοντας λόγο για τεράστια αύξηση σε χώρες που κάνουν ολικά lockdowns την ώρα που η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να ελέγξει την πορεία της πανδημίας, διατηρώντας μια μορφή δραστηριότητας στην καθημερινότητα των πολιτών.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Προηγούμενο άρθροΒιέννη: Βίντεο σοκ – Τον εκτελεί εν ψυχρώ στη μέση του δρόμου
Επόμενο άρθροΒιέννη: Συγκλονίζει μαρτυρία Έλληνα για την αιματηρή επίθεση – «Κοντά στην ελληνική εκκλησία το περιστατικό»