Διαδημοτική: Το άρθρο 93 ψηφίστηκε, η Κεφαλονιά βγαίνει χαμένη-Η Κέρκυρα θέλει και την έδρα του νέου Φορέα!

Το “αντιπεριβαλλοντικό”-κατά πολλούς-νομοσχέδιο Χατζηδάκη ψηφίστηκε ΜΟΝΟ από τους βουλευτές της ΝΔ (και τον δικό μας Παναγή Καππάτο), το άρθρο 93 παρέμεινε και η Κεφαλονιά ουσιαστικά βγαίνει χαμένη από αυτήν την μάχη που έδωσε για να σώσει την Διαδημοτική. Μία μάχη που την έδωσε κυρίως ο Θεόφιλος Μιχαλάτς και ο Δήμος Αργοστολίου με την συνεπικουρία των άλλων τριών Δήμων του νησιού μας και δυστυχώς βρήκαν απέναντί τους, σύσσωμη την τοπική ΝΔ που θα πρέπει να γνωρίζουν οι συμπατριώτες μας ότι θα φέρει ολόκληρη την ευθύνη για την κατάργηση της Διαδημοτικής.

Αν νομίζουν κάποιοι ότι αποτελεί κέρδος το να παραμείνει η ΕΔΑΚΙ για την αποκομιδή και την μεταφορά των σκουπιδιών, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν. Ήδη το παραπάνω κόστος έχει εκτιμηθεί στα 600.000 ευρώ ετησίως μόνο για το Δήμο Αργοστολίου και δεν ξέρω αν μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση να επωμιστεί αυτό το βάρος. ‘Άνθρακες λοιπόν ο θησαυρός” πάνω σε αυτό για όσα στελέχη της τοπικής ΝΔ το χρησιμοποιούν ως επιχείρημα.

ΣΕ ότι αφορά στην πιθανή ή όχι, μεταφορά σκουπιδιών στην Κεφαλονιά από αλλού, λυπάμαι κύριοι της ΝΔ αλλά δεν μας αρκούν οι διαβεβαιώσεις σας! Αν αυτό δεν υπάρχει εγγράφως στον νόμο τότε είναι σαν να μην ισχύει. Και αυτό που μας λέτε ότι τα άλλα νησιά έχουν συμβάσεις αλλού, ξέρετε πως το ακούμε; Συμβάσεις είναι, χαλάνε και φτιάχνονται άλλες όποτε θέλουν κάποιοι…

Πάμε τέλος στην έδρα του Φορέα. Εδώ για να μας χρυσώσουν το χάπι, μας υποσχέθηκαν ότι η Κεφαλονιά θα έπαιρνε την έδρα του νέου Φορέα. Στην αρχή γιατί πλέον στο παιχνίδι έχει μπει δυναμικά η Κέρκυρα που πιέζει τον Χατζηδάκη να της δώσει την έδρα. Και ο Υπουργός είναι αυτός που θα πάρει την τελική κυβέρνηση.

Φανταστείτε λοιπόν κυρίες και κύριοι της τοπικής ΝΔ, να μη σας δώσει ο Χατζηδάκης και την έδρα του Φορέα. Τώρα μιλάμε για ήττα. Τότε θα μιλήσουμε για ολική συντριβή. Και άντε μετά να βρείτε δικαιολογίες για τους δικαίως οργισμένους Κεφαλονίτες

Ένας σκεπτόμενος Κεφαλονίτης