O Σπύρος και η Χρύσα,   Ληξουρίωτης ο Σπύρος ποιο Ληξουριώτησα η Χρύσα και ας μην έχει καμία σχέση ¨ζουν¨ στον Πειραιά , το σώμα τους δηλαδή γιατί το μυαλό  τους περιφέρετε 365 μέρες στην γειτονιά που μεγαλώσαμε μαζί. Με ανυπομονησία λοιπόν,  περίμεναν  εκεί κατά τα τέλη του Αύγουστου, όχι να έρθουν στην Κεφαλονιά απλά το σώμα τους να επισκεφτεί για καμία δεκαριά μέρες το μυαλό τους, που όπως σας είπα είναι μόνιμος κάτοικος Ληξουρίου.

Ενώ λοιπόν για πολλούς ανθρώπους η διαδρομή αποτελεί ένα ταξίδι μέσα στο ταξίδι,  για το Σπύρο το ταξίδι είναι  μόνο ο προορισμός, το Ληξούρι και περισσότερο από όλα το  μπάνιο στα φύκια. Θα παρακάμψω λοιπών  τα της διαδρομής, τη κίνηση  στους δρόμους, το αν θα φύγει η όχι στην ώρα του το πλοίο και άλλα τέτοια γιατί  πραγματικά όλα αυτά δεν έχουν καμία απολύτως σημασία.

Εκεί κατά το Μάιο  λοιπόν το Σώμα του Σπύρου σε συνεννόηση με το μυαλό του αποφάσισαν να συναντηθούν στα τέλη του Αυγούστου στα φύκια όπως κάθε χρόνο. Αφού λοιπόν ενημέρωσε την εταιρία που εργάζεται  και τους συναδέλφους του βάζοντας και λίγο  από Ληξουριώτικο δαιμόνιο που τον διακατέχει τα κατάφερε!!    Αμέσως  λοιπών είπε να σταλεί και το ανάλογο σήμα στο νοσοκομείο Κεφαλληνίας. Ξέχασα να σας πω μια μικρή λεπτομέρεια   το σώμα του Σπύρου που κατοικεί στον Πειραιά κάθε δυο μέρες πρέπει να συνδέεται με ένα μηχάνημα για κανένα εξάωρο περίπου. Αυτός μου λέει ότι καθαρίζει το αίμα του αλλά εγώ πιστεύω ότι με δουλεύει και απλά επειδή έχει καταφέρει  το ακατόρθωτο  να διασπάσει δηλαδή το άτομό του μπαίνει κάθε δεύτερη μέρα σε ένα υπερτεχνολογικό  μηχάνημα που του δίνει υπερδυνάμεις. Με τσαντίζει  βέβαια που κρατάει μυστικά από το φίλο του (εμένα) αλλά πιστεύω ότι το κάνει για το καλό μου !!!! Τώρα που το καλοσκέφτομαι τα καλοκαίρια  που ήμασταν παιδιά ενώ ήμασταν καθισμένοι σε ένα σημείο  ρίχναμε κάτι ξεγυρισμένα ταξίδια και φέρναμε το κόσμο σβούρα. Τελικά το μπαγάσα  είχε πάντα αυτές τις υπερφυσικές δυνάμεις και μου το έκρυβε!!!

Μείναμε όμως στο σήμα που έστειλε στο νοσοκομείο Αργοστολίου  και κάπου εδώ  σταματάμε να είμαστε παιδιά και δυστυχώς σταματάει και το ταξίδι. Οι δομές του νησιού αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες του Σπύρου και πολλών άλλων που μπορεί να μην έχουν το ίδιο όνομα αλλά έχουν δυστυχώς το ίδιο πρόβλημα.    Για να είμαστε ειλικρινής προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα αρχικά ξεκίνησα τα τηλέφωνα την γνωστή μεταπολιτευτική μεθοδολογία!!!! Τηλέφωνα στον γνωστό του γνωστού, μια θλιβερή πραγματικά διαδικασία που πριν λίγα χρόνια ήταν μέρος της πολιτικής μου καθημερινότητας δυστυχώς!!!!!  Για να μην μακρηγορώ το τελευταίο τηλέφωνο ήταν να το κάνω την Παρασκευή που μας πέρασε,  είπα όμως ότι αυτή τη φορά θα φερθώ ως  ώριμος άνθρωπος  και δεν θα σταθώ μόνο στο αποτέλεσμα αλλά κυρίως  στον τρόπο.   Έτσι λοιπόν έκανα την υπέρβαση μου! δεν έκανα το τηλέφωνο και αποφάσισα να μοιραστώ τις σκέψεις μου με όσους διαβάσουν αυτό το κείμενο.

Δεν θα σχολιάσω τους αρμόδιους γιατρούς, πολιτικούς, παρατρεχάμενους κ.α.  ούτε θα κρίνω  τον τρόπο και τη συμπεριφορά τους απέναντι στο πρόβλημα και στον πάσχοντα. Θα σταθώ μόνο στο γεγονός ότι απέτυχαν  να ικανοποιήσουν  το δίκαιο  αίτημα ενός ανθρώπου χρόνια πάσχοντα. Επειδή λοιπόν εγώ  ο φίλος μου ο Σπύρος  και κάθε  σκεπτόμενου ον που φοράει ένα όνομα πιστεύουμε στις λύσεις των προβλημάτων και όχι στα προβλήματα των λύσεων ξεκίνησα να ψάχνω λύσεις.

Κάνοντας μια μικρή έρευνα για το τι επικρατεί σε αλλά μέρη της Ελλάδος είδα ότι   ανοίγουν  συνέχεια ανά την επικράτεια ιδιωτικά κέντρα τεχνητού νεφρού  τα οποία καταφέρνουν και λειτουργούν χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις  χωρίς επιστολές χωρίς  παραιτήσεις απλά λειτουργούν. Και είναι προφανές ότι και αυτοί αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά κατά έναν μαγικό τρόπο βρίσκουν λύση και δεν μεταφέρουν το πρόβλημα στον ασθενή πελάτη.  Αφού λοιπόν το κράτος Δεξιό Αριστερό και Κεντρώο αδυνατεί τόσα χρόνια να βρει λύση και δεν μπορεί  να προσφέρει τις υπηρεσίες τις οποίες οφείλει στους πολίτες του  και μάλιστα στους πάσχοντες να δώσει κίνητρα ακόμα και να επιδοτήσει μέσο ΕΣΠΑ  η κάποιο άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο την δημιουργία  μιας ιδιωτικής μονάδας τεχνητού νεφρού η οποία  μάλιστα τους θερινούς μήνες θα μπορεί να εξυπηρετεί και επισκέπτες  ανοίγοντας την τουριστική αγορά σε ομάδες ανθρώπων με ιδικές ανάγκες.  Και να θυμίσω ότι βρέθηκε τρόπος  να χρηματοδοτηθεί η γραμμή Πάτρα Σάμη  Ιθάκη. Γνωρίζω πολύ καλά πως λειτουργεί το δημόσιο όπως γνωρίζω πολύ καλά και τους λόγους για τους οποίους επιλέγει να παραμένει ανεπαρκές. Πιστεύω  επίσης ότι η ανεπάρκεια αυτή όπου υπάρχει είναι γιατί οι εμπλεκόμενοι άνθρωποι    είναι ανεπαρκείς στις διάφορες βαθμίδες διοίκησης  και δεν είναι ούτε  οι  θεσμοί ούτε το αόρατο κράτος αλλά ούτε και  οι εξωγήινοι που θέλουν να αποκτήσουν ελληνική υπηκοότητα και μας ψεκάζουν.

Διάβασα επίσης  ότι στην Αμερική και στην Αγγλία χρηματοδοτούν έρευνες (το κράτος )για την δημιουργία μίνι νεφρών μέσω  βλαστοκυττάρων, όπως διάβασα και για την ύπαρξη  φορητών μηχανημάτων αιμοκάθαρσης και την προσπάθεια της κατοίκων αιμοκάθαρσης, και πολλά πολλά άλλα που με κάνουν να αισθάνομαι ότι ανήκω σε φυλή ουρακοτάγκων και όχι Ανθρώπων.    Η Ελλάδα διαθέτει ένα κλήμα που σε προδιαθέτει να μεγαλουργήσεις γιατί να μην είναι λοιπόν ένα απέραντο ερευνητικό κέντρο?  Γιατί όλα τα δημιουργικά μυαλά του   κόσμου να μην βρίσκουν  εδώ σε αυτή τη χώρα το πεδίο δράσης του?   Δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο που οι βάσεις του δυτικού πολιτισμού δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα. Δεν είναι επίσης τυχαίο που όλα αυτά   τα μυαλά ξεκλειδώθηκαν κάτω από το ελληνικό φως και όχι σε κάποιο άλλο γεωγραφικό μήκος και πλάτος.   Είμαι σίγουρος λοιπόν ότι αν υπάρχει ένα μέρος στην γη που ο ανθρώπινος νους διαστέλλετε και μπορεί να εξηγήσει το σύμπαν είναι η χώρα μας.

Όπως είπα είμαι πάντα υπέρ των λύσεων,  το ότι κάποιοι είναι ανεπαρκείς και τελικά ο φίλος μου ο Σπύρος δεν θα έρθει στην Κεφαλονιά (το σώμα του δηλαδή)  για να το βουτήξει στα φύκια δεν είναι πρόβλημα. Έχω προγραμματίσει και θα του στέλνω, με μεταφορική δυο μπιτόνια θάλασσα και μια σακούλα  φύκια κάθε δεύτερη μέρα, έτσι ώστε μετά την αιμοκάθαρση να γεμίζει την μπανιέρα του  και να κάνει μπάνιο παρέα με τη Χρύσα. Θα του βάλω και μια webcamera και έτσι θα έχει και εικόνα.

Να σας ενημερώσω ότι πριν λίγες μερες που ήταν η εξαιρετική συναυλία  του Μαχαιρίτσα την άκουσε και αυτός.  Τον πήρα τηλέφωνο με ανοιχτή ακρόαση, άρα ούτε και αυτό ήταν πρόβλημα!!!

Εγώ λοιπόν που δεν είμαι γιατρός η ειδικός λειτουργός αυτού του κράτους  βρήκα μια λύση για το πρόβλημα του φίλου μου κάνοντας μία απλή υπέρβαση,  πέρασα απλά για λίγο τα τείχη  της μετριότητας μου.

Φίλε Σπύρο σε ευχαριστώ που για μια ακόμη φορά με τις υπερδυνάμεις σου με έκανες να ξεφύγω  για άλλη μια φορά από τη μετριότητα μου. θέλω να σου πω ότι είσαι τυχερός !!! πολύ τυχερός!!! γιατί για την δική  σου νεφρική ανεπάρκεια  κάποιοι έκαναν την υπέρβαση τους και σχεδίασαν ένα μηχάνημα που σου καθαρίζει το αίμα η σου δίνει υπερδυνάμεις που μας τις  κρύβεις!!! Για κάποιους άλλους που η ανεπάρκεια είναι εγκεφαλική δυστυχώς δεν έχει βρεθεί ακόμα η κατάλληλη συσκευή που να ενεργοποιεί την συνείδηση τους !!

Αφού σας ευχαριστήσω για το χρόνο σας θέλω να ζητήσω συγνώμη από τον Κ. Αυγουστάτο τον οποίο και δεν έχω την τιμή να γνωρίζω προσωπικά που δανείστηκα λίγο από τον τίτλο του και λίγο από την δομή της ιστορίας του.

Δημήτρης Γερ. Μεσσάρης

Φίλος του Σπύρου