Σε συνέντευξή σου στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο ( άκουσε εδώ ), ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλόνιάς και Ιθάκης,

αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα, τις επαφές που είχε εκεί με κυβερνητικούς παράγοντες και με τον γραμματέα του κόμματος Π. Σκουρλέτη.
Συναντήθηκε όπως είπε, και με τον ΥΠΕΣ, Αλέξη Χαρίτση.
Μαζί του μίλησε και για τη διάσπαση του Δήμου. Κεφαλονιάς.
Ο Υπουργός του απάντησε πως πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν οι διασπάσεις νησιωτικών Δήμων, μεταξύ αυτών και της Κεφαλονιάς.
Επισήμανε δε στον κ. Παγώνη, πως η πρόταση του Υπουργείου για τη Κεφαλονιά, είναι δύο Δήμοι (!!!! ).
Ο κ. Παγώνης, απάντησε στον Υπουργό, πως η θέση της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της βουλευτίνας, είναι «τρεις Επαρχίες, τρεις Δήμοι». Δήμος Κρανιάς, Δήμος Παλικής και Δήμος Σάμης και ότι αυτό πρέπει να γίνει. Τόνισε δε στο Δημοσιογράφο, πως «προς αυτή τη κατεύθυνση θα παλέψουμε»
Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό και επειδή η πρόταση του Υπουργείου, αν δεν είναι προϊόν συνδιαλλαγής, με «αλλότριες δυνάμεις», με κύριο στόχο τον έλεγχο των σπηλαίων, τότε «έχει φτιαχτεί στο πόδι» χωρίς καμία διαβούλευση, ούτε με τη βουλευτή, αλλά ούτε και με τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ! Πρέπει άμεσα να αποσυρθεί και να υιοθετηθεί η πρόταση τους βουλευτίνας και της Νομαρχιακής! Μία πρόταση που όσον αφορά τουλάχιστον τη Σάμη, τη Πύλαρο και την Έρισο, οι κάτοικοί τους, ύστερα από λαϊκές συνελεύσεις, που έχουν γίνει για το θέμα αυτό, έχουν ζητήσει από το 2013, την ίδρυση του Δήμου Σάμης, στα όρια της Επαρχίας Σάμης. Αυτή τη θέση, είχε υιοθετήσει και υποστηρίξει και η βουλευτής, με τη φυσική της παρουσία στη Πύλαρο και δι’ αντιπροσώπου στη Σάμη, και η Συντονιστική του ΣΥΡΙΖΑ Σάμης και η τότε Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ.
Αν δεν αποσυρθεί αυτή η πρόταση, τότε πιστεύουμε πως η βουλευτίνα και η Νομαρχιακή, πρέπει να θέσουν τις παραιτήσεις τους στον πρωθυπουργό!!!
Αρκετά έχει περάσει η περιφέρεια της Κεφαλονιάς, με το τερατούργημα που ακούει στο όνομα «Καλικράτης». Δεν χρειάζεται κι’ άλλο!!!
Εκείνο που χρειάζεται, είναι να επανέλθει η κανονικότητα και η κανονικότητα «περνάει» μόνο μέσα από τρεις Δήμους και από τη νομική και ελεγχτική θωράκιση αυτών, για να μην επαναλειφθούν τα λάθη του παρελθόντος!
Τάσος Καβαλλιεράτος.

Αναδημοσίευση από https://samikefalonias.wordpress.com

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη δήθεν παραχώρηση μνημείων και ακινήτων του ΥΠΠΟΑ στην ΕΤΑΔ Α.Ε.
Επόμενο άρθροΗ τοπική ΝΔ πολύ εύκολα ξεχνά…