«Δηλητήριο» από τον μπασκετάνθρωπο που ανακάλυψε τον Αντεντοκούνμπο: Πήρα όλα και όλα 1.600 ευρώ

Η διαδρομή του Γιάννη Αντεντοκούνμπο ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια στα Σεπόλια. Εκεί ένας προπονητής που ασχολιόταν με παιδιά μεταναστών,  διέκρινε το ξεχωριστό του ταλέντο, πίστεψε στις δυνατότητές του και ανέδειξε έναν αθλητή που έμελλε, μετά από αρκετά χρόνια, να κάνει όλη την υφήλιο να παραμιλά για τα κατορθώματά του.

Πριν λίγους μήνες ο Σπύρος Βελλινιάτης είχε αναφερθεί μεταξύ άλλων, στα πρώτα βήματα του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Ελλάδα, τότε που τον γνώρισε και δεν ήξερε καλά – καλά, όπως μας είπε,  να χτυπάει την μπάλα στο παρκέ.

«Δεν είχε καμία εμπειρία στο μπάσκετ, αν και είχε προσπαθήσει ο Βασίλης ο Ξενάρης στον Τρίτωνα να τον εντάξει στην ομάδα αλλά ανεπιτυχώς διότι δεν είχε δείξει ενδιαφέρον. Το ίδιο και με τα άλλα αδέλφια. Η εισαγωγή τους στο μπάσκετ ήταν δύσκολη. Ο Γιάννης δεν ήθελε να παίξει μπάσκετ, το όνειρό του ήταν να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο όπως ο  πατέρας του που υπήρξε επαγγελματίας  ποδοσφαιριστής».

«Του είπα ότι δοκιμάζοντας την τύχη του στο μπάσκετ θα μπορούσε να φέρει ένα πιάτο φαγητό στο σπίτι, ώστε να μην  χρειάζεται να το βρει αλλού. Έστω και δοκιμαστικά για 6 μήνες». Το «τρελό» σε αυτή την ιστορία δεν είναι η πρόταση προς τον Γιάννη, αλλά το γεγονός ότι ως προπονητής δεν τον είχε δει ποτέ μέχρι τότε να παίζει μπάσκετ.

«Ακόμη δεν τον είχα δει να παίζει μπάσκετ. Γνωρίζοντας την αγάπη του για το ποδόσφαιρο του έδειχνα τις αντίστοιχες ομάδες και προκειμένου να τον καθησυχάσω του έλεγα: Και αν δεν σου αρέσει το μπάσκετ σε πάω στο ποδόσφαιρο».

Αυτό ευτυχώς δεν χρειάστηκε καθώς άρχισε να καταλαβαίνει και ο ίδιος ότι μπορούσε να διαπρέψει στο άθλημα.

Όσο για την πιο στενάχωρη στιγμή… «Όταν υπογράφει ο Γιάννης συμβόλαιο για 100 εκ. και δε με παίρνει ένα τηλέφωνο» λέει με την ειλικρίνεια που τον διακρίνει .

Μάλιστα, σχετικά με αυτό τα θέμα η εφημερίδα Espresso γράφει σήμερα:

“Δηλητήριο από τον μπασκετάνθρωπο που ανακάλυψε τον Greek Freak !”

Δείτε:

Πηγή: aftodioikisi.gr