Το πολιτικό θερμόμετρο δείχνει να παίρνει φωτιά στο Δήμο Αργοστολίου με τον επικεφαλής του νεοσύστατου συνδυασμού «Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον», Νίκο Ανουσάκη, να προσπαθεί να πάρει κεφάλι στην κούρσα της στρατολόγησης στελεχών του «υπό εκκαθάριση» συνδυασμού της Ισχυρής Κεφαλονιάς έναντι του έμπειρου πολιτικού πρώην Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση.

Οι μυημένοι γνωρίζουν ότι η στρατολόγηση στελεχών είναι ένα «παιχνίδι δίχως αύριο», ένας αγώνας επιβίωσης που θα καθορίσει εν πολλοίς ποιος θα μείνει τρίτος και καταϊδρωμένος στην εκλογική μάχη και ποιος θα βρεθεί απέναντι από στον νυν Δήμαρχο Μιχαλάτο.

Τις τελευταίες βδομάδες φαίνεται ότι το πράγμα έχει κολλήσει κάπως για τον Νίκο Ανουσάκη αφού δυσκολεύεται να βρει καινούργιους «πρόθυμους» για την παράταξή του σε Αργοστόλι, Λειβαθώ και Ομαλά.

Δεν είναι άλλωστε λίγοι αυτοί που δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους και τηρούν στάση αναμονής. Κάποιες πληροφορίες που ελέγχονται όμως ως προς την αξιοπιστία τους, αναφέρουν ότι ορισμένες σίγουρες επαφές στα Μεταξάτα, Βαλσαμάτα και Φαρακλάτα δεν πήγαν καλά.

Για να διατηρήσει το momentum και να μην βρεθεί κάτω από τις «ρόδες» του Παρίση, ο Νίκος Ανουσάκης έχει ρίξει στη μάχη το δέλεαρ της νομής της εξουσίας. Αφού πρώτα έχρισε σκιώδη Πρόεδρο του Δημοτικού Γηροκομείου τον δικηγόρο Μάκη Παπαναστασάτο και συντονιστή εκλογικού αγώνα στη Λειβαθώ τον πρώην υποψήφιο Δήμαρχο Λειβαθούς Ματθαίο Κακούρη, φαίνεται ότι σε δεύτερο χρόνο παραδίδει το ευαίσθητο χαρτοφυλάκιο του τουρισμού στον πρώην Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Γιώργο Τζωρτζάτο μετά και τη φημολογούμενη άρνηση γνωστού πολιτικού παράγοντα του τουρισμού να ασπαστεί τις αρχές της νέας παράταξης.

Θα τα καταφέρει ο Γιώργος να ανταπεξέλθει; Έχει τη γνώση, τη φινέτσα και το μέταλλο να κάνει τη διαφορά; Μπορεί οι εκλογές να είναι πολύ μακριά αφού είμαστε ακόμη στο 2021 όμως στα πολιτικά μαγειριά οι κατσαρόλες έχουν μπει στην πυροστιά και σιγοβράζουν.

Ο Δημότης

Προηγούμενο άρθροΝΕΟΛ: Σπουδαία εντός έδρας νίκη
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: “Άρχισαν τα Σμπαρα στο γνωστό σημείο στα Περατατα…”