Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας με βάση τα μαθηματικά μοντέλα που έχει στη διάθεση του ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε ότι αυτή η αύξηση αναμένεται να συνεχίσει μέχρι τέλος του Αυγούστου.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ πως αν πάρουμε μέτρα αυτό μπορεί να αλλάξει, αλλά αν συνεχίσουμε να μην έχουμε μέτρα αυτό μπορεί να οδηγήσει σε 4000-5000 κρούσματα κορονοϊού μέχρι τέλος Αυγούστου.

Ο ίδιος εξήγησε πως αυτή τη στιγμή ο ρυθμός μετάδοσης είναι 1,02, ήτοι πολύ κοντά στο 1 που είναι η σταθερότητα, και αυτός ο αριθμός αναμένεται να ανεβεί στο 1,25 που είναι μια σημαντική αύξηση.

Στην ίδια εκπομπή ο Μάριος Ανδρέου μίλησε για τον εμβολιασμό των παιδιών και ανέφερε πως αν εμφανιστεί η μετάλλαξη Δέλτα σε μια τάξη θα κολλήσουν όλα τα παιδιά και αυτά θα γυρίσουν στα σπίτια τους και θα κολλήσει το 30% των ανεμβολίαστων ενηλίκων και τότε το ΕΣΥ θα δεχτεί πίεση.

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΟ Λευτέρης Πετρούνιας χάλκινος ολυμπιονίκης στους κρίκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Επόμενο άρθροΗ «εκδίκηση» της AstraZeneca: Τους ξεπερνάει όλους με τα υπεραντισώματα που αλλάζουν τα δεδομένα