Δημοτικές εκλογές στην Κεφαλονιά: Θα επηρεάσουν την έκβαση τα πορίσματα και τα πειθαρχικά;

Αγαπητό kefalonia magazine

Εκτός από το “καυτό” ζήτημα της διάσπασης ή όχι του Δήμου Κεφαλονιάς, στην πολιτική πιάτσα κυρίαρχη θέση παίρνει ένα ακόμη ζήτημα που για πολλούς μπορεί να κρίνει την έκβαση των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών.

Πρόκειται για το θέμα των ελέγχων στο Δήμο Κεφαλονιάς, των πορισμάτων που έχουν ήδη εκδοθεί (βλέπε αυτά που δημοσίευσε το Documento), των πορισμάτων που αναμένονται αλλά και των πειθαρχικών στα οποία έχουν παραπεμφθεί κορυφαία στελέχη της Δημοτικής Αρχής λόγω αυτών των πορισμάτων.

Μάλιστα, δημοσίευμα της τοπικής ιστοσελίδας kefaloniapress την περασμένη εβδομάδα έκανε λόγο για μία πρώτη συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου στις 4/12, μία συνεδρίαση που είχε μέσα θέμα που αφορούσε στο Δήμο Κεφαλονιάς αλλά αναβλήθηκε η συζήτησή του.

Στο δημοσίευμα αυτό δεν υπήρξε καμία απάντηση από τον Δήμο Κεφαλονιάς που τελευταία αποφεύγει κάθε τοποθέτηση και μένει στη σιωπή.

Πρέπει να πούμε ότι σύμφωνα με τον Κλεισθένη, αιρετοί που θα εκπέσουν από τα αξιώματά τους λόγω πειθαρχικού, δεν θα έχουν δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές.

Για πολλούς λοιπόν αυτό είναι το μείζον ζήτημα που θα απασχολήσει την επικαιρότητα το επόμενο διάστημα. Και το ερώτημα είναι: Θα επηρεάσουν την έκβαση των εκλογών τα πορίσματα και τα πειθαρχικά;

Ο χρόνος θα δείξει…

Ο τοπικός αναλυτής