Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Κεφαλληνίας
Πολύ θόρυβο και αναστάτωση έχει δημιουργήσει στους κόλπους της πόλης μας και όχι μόνο η πρόθεση σας να ασχοληθείτε… με την Μονή Κεχριώνος! Από την παιδική μου ηλικία και για αρκετά χρόνια την παραμονή και την ημέρα εορτής της Παναγίας βρισκόμουν στην μονή όπου βοηθούσα την οικογένεια Ζακυνθινού να ετοιμάσει την εκκλησία για το πανηγύρι μαζί βέβαια με πλήθος πιστών πολύ μεγαλύτερης ηλικίας από μένα! Αλλά και αργότερα και για 40 περίπου χρόνια επισκέπτομαι την μονή για να προσκυνήσω την Παναγία. Όλα αυτά τα χρόνια η Οικ. Ζακυθινού είναι παρούσα να εορτάσει με λαμπρότητα πάντα, να ανοίξει το σπίτι της σε όλους και να προσφέρει τα πάντα! Όλα αυτά τα χρόνια είναι εντυπωσιακή η αλλαγή της Μονής προς το καλύτερο, η καθαριότητα, η τάξη και ο σεβασμός σε κάθε τι που θυμίζει την ιστορία μας και την ιερότητα του τόπου. Ακόμα και σε δύσκολους καιρούς (σεισμοί 2014) η οικογένεια ήταν εκεί… και η Παναγία άνοιξε την αγκαλιά της για όλο τον κόσμο!
Δεν κατανοώ λοιπόν τον λόγο που μετά από τόσες δεκαετίες για να μην πω εκατονταετίες αμφισβητείτε η κυριότητα της Μονής και η προσφορά της οικογένειας (πράγμα που δεν έχει κάνει κανείς στο παρελθόν από τους παλιούς Ληξουριώτες αλλά και τους προηγούμενους Μητροπολίτες) θα ήξεραν κάτι παραπάνω και σίγουρα θα ήξεραν την αγάπη των πιστών και την ευαισθησία τους για τα ιερά και τα όσια του τόπου μας…
Δεν είμαι νομικός ούτε δικαστής, (αν αυτοί θα πρέπει να λύσουν ένα τόσο ευαίσθητο θέμα) είμαι ένας αμαρτωλός που μπορώ να διακρίνω την ανιδιοτελή αγάπη και την προσφορά των ανθρώπων, γιατί ας μην ξεχνάμε είμαστε άνθρωποι…. Θεός είναι ένας!
Δεν θέλω προς το παρόν να πω κάτι άλλο απ’ όσα έχω ζήσει στον Κεχριώνα, πρώτον γιατί είμαι αμαρτωλός και δεύτερο για να μην πληγώσω την εκκλησία μας που στους δύσκολους αυτούς καιρούς πρέπει να την κρατάμε ψηλά ακόμα και με την σιωπή μας…
Τάσσομαι δημόσια στο πλευρό της οικογένειας του Παύλου Ζακυνθινού ενώπιο θεού και ανθρώπων!
Με σεβασμό έως και σήμερα
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Γ. ΠΕΡΔΙΚΗΣ
Προηγούμενο άρθροΔήμος Ληξουρίου: Ο Γιώργος Κατσιβέλης όρισε τους νέους Αντιδημάρχους (απόφαση-ονόματα)
Επόμενο άρθροΔήμος Αργοστολίου: Ο Θεόφιλος όρισε νέο εντεταλμένο σύμβουλο-Ποιες αρμοδιότητες θα έχει-Με ποια νέα υπηρεσία θα συνδεθεί (απόφαση-όνομα)