Διστακτικός ο Τσιόδρας για το «άνοιγμα του τουρισμού»: Πιθανές απαγορεύσεις ακόμα και στον εσωτερικό τουρισμό

Αρκετά διστακτικός εμφανίστηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας σχετικά με το «άνοιγμα» του τουρισμού για φέτος

Χωρίς ιδιαίτερη αισιοδοξία για την επανεκκίνηση του τουρισμού φέτος, εμφανίστηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό.

Ερωτώμενος μάλιστα για το πώς θα επέλεγε ο ίδιος να ταξιδέψει και πού να μείνει, απάντησε χαμογελώντας: «Πρέπει να γράψω έκθεση, ελπίζω να μην βαθμολογηθώ».

Παράλληλα τόνισε ότι είναι «πολύ νωρίς για μια τέτοια συζήτηση» ενώ αναφέρθηκε ακόμα και σε πιθανές «απαγορεύσεις στον εσωτερικό τουρισμό».

Ο Σωτήρης Τσιόρας, ανέφερε συγκεκριμένα:

«Μας καίει το θέμα του τουρισμού. Μας ενδιαφέρει η δημόσια υγεία. Δεν είμαστε σε φάση να μιλήσουμε για άνοιγμα από το εξωτερικό. Αλλά γίνονται συζητήσεις με ποιους όρους θα μπορούσε να ανοίξει. Μόνο με συγκεκριμένους κανόνες. Η επιτροπή έχει συζητήσει κάποια κείμενα, αλλά όλα είναι σε διαβούλευση. Αυτά, αν μπορέσουμε να φτάσουμε σε κατάταση να επιτρέπεται ο τουρισμός. Οι κανόνες θα έχουν σχέση με τον εργαστηριακό έλεγχο για να εξασφαλίσουμε ότι ο επισκέπτης δεν είναι φορέας της νόσου. Η μετακίνηση θα γίνεται με κανόνες υγιεινής. Χρήση μάσκας αλλά και μέτρα αντιμετώπισης περιστατικού. Με σκοπό να προστατευθούν οι ομάδες αυξημένου κινδύνου. Δεν θα ρισκάρουμε τη μεταφορά του σε ένα εξοχικό που μένουν οι γονείς μας, ηλικιωμένοι. Όλα αυτά θα πρέπει να τα βάλει σε ένα ενδεχόμενο πλάνο ή σχέδιο. Τώρα αεροπλάνο ή πλωτό, παντού θα χρειάζεται προσοχή και χρήση μέτρων υγιεινής και τήρηση αποστάσεων. Θα τηρείται ένα γενικό σετ κανόνων. Το θέμα είναι ποια θα είναι η επιδημιολογική εικόνα και αν θα μπορεί να εφαρμοστεί η ασφάλεια. Να μην ξεχνάμε ότι ο ιός έτσι ταξιδεύει. Έτσι ήρθε και εδώ. Ακόμα και οι διαδικασίες εσωτερικού τουρισμού μπορούν να υποβάλλονται σε απαγορεύσεις. Είναι νωρίς για μια τέτοια συζήτηση. Δεν μου φαντάζει πρώτη προτεραιότητα. Να μείνουμε σε μια καλή κατάσταση και μετά να αρχίσουμε να συζητάμε για τα υπόλοιπα».

Πηγή: reader.gr