Με μία άθλια ανακοίνωση το Γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου Κεφαλλονιάς επιτίθεται στην εφημερίδα Documento με αφορμή το ρεπορτάζ  που αποκάλυψε την Κυριακή η εφημερίδα για σικέ διαγωνισμούς της δημοτικής αρχής του κυρίου Αλέξανδρου Παρίση.

Το ρεπορτάζ βασίστηκε στο πόρισμα της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης Διαφθοράς και του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας διοίηκησης.

Ο δήμαρχος κύριος Αλέξανδρος Παρίσης και η παρέα του που υπογράφουν αυτό το μνημειώδες κείμενο πρέπει να απαντήσει επί της ουσίας και να αφήσει στην άκρη και τους χαρακτηρισμούς περί παρακρατικών δημοσιογράφων και τις ελπίδες με τις οποίες κλείνει την ανακοίνωση που μιλάει για “το επερχόμενο τέλος της πολιτικής ανωμαλίας”.

Η υπόθεση έχει να κάνει με τους ανοιχτούς διαγωνισμούς για την παραχώρηση σε ιδιώτες μια σειράς παραλιακών τμημάτων με μεγάλη τουριστική επισκεψιμότητα κατά τους θερινούς μήνες. Ένας εκ των συμμετεχόντων στη διαδικασία κατήγγειλε τη δημοτική αρχή για μη νόμιμο ανοιχτό διαγωνισμό ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα, εκτός από τον αποκλεισμό του, και την πρόκληση ζημίας για το ελληνικό δημόσιο.

Το ρεπορτάζ του Documento αποκάλυψε τα έγγραφα για την υπόθεση και χθες το γραφείο επικοινωνίας του Δήμου εκδίδει την κατάπτυστη ανακοίνωση. Ουσιαστικά κατηγορεί για παρακράτος την ικανότητα του δημοσιογράφου να έχει πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα, να κάνει δηλαδή ρεπορτάζ. 

Αναδημοσίευση από www.documentonews.gr

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δήμου Κεφαλονιάς: http://kefaloniamagazine.gr/apopsi/o-dimos-apanta-sto-documento-me-epithesi-sto-theofilo-quot-kali-tychi-sto-efeteio-kakoyrgimaton-patron-poy-echei-parapemfthei-na-dikastei-gia-kakoyrgimatiki-apistia-eis-varos-toy-proin-dimoy-leivathoy/

Προηγούμενο άρθρο“Δεν θα σταματήσει η γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη”-Η διαβεβαίωση Κουβέλη στον Στανίτσα
Επόμενο άρθροΠροσλήψεις στο Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου (Προκήρυξη για 6 άτομα)