Δρ. Νίκος Λουκέρης: Αριστεία στον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με καταγωγή εκ Ληξουρίου

Ο Δρ. Νίκος Λουκέρης αρίστευσε στην διδασκαλία του μαθήματος του αντικειμένου του, Υπολογιστική Χρηματοοικονομική, στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Η αξιολόγηση αυτού του μαθήματος ειδικότητας του 4ου έτους κ του διδάσκοντα από τους φοιτητές έλαβε 4,32 στα 5, ενώ ο μέσος όρος αξιολόγησης για του διδάσκοντές του τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής ήταν 3,96 στα 5.

Ο Δρ. Νίκος Λουκέρης είναι Επίκουρος Καθηγητής Χρηματοοικονομικής και διδάσκει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο ΠΑΔΑ (οργανική), την Αστυνομική Ακαδημία ενώ κατά το παρελθόν έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ (Maryland), της Βρετανίας (Greenwitch). Ο Δρ. Λουκέρης έχει έντονο ερευνητικό κι ακαδημαϊκό έργο, με δεκάδες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Εχει διακριθεί ξανά το 2019 με την τιμητική διάκριση του Ηγέτη Μαθήματος (Course Leader) στη Ναυτιλία και τις Νέες Τεχνολογίες από το κορυφαίο διεθνή οργανισμό στη Ναυτιλία και Τραπεζική, Lloyds και για την αριστεία στην ακαδημαϊκή διδασκαλία, το 2016 με 2 βραβεία αριστείας από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για αντίστοιχες επιστημονικές του δημοσιεύσεις σε κορυφαία ακαδημαϊκά περιοδικά και το 2012 σε σημαντικό οικονομικό συνέδριο στις ΗΠΑ, με το βραβείο Καλύτερης Ερευνητικής Εργασίας.