Δύο “γραμμές” στο “Μέγαρο”; Ο Λυκούδης θέλει “μορατόριουμ” με τον Μιχαλάτο και οι “άλλοι” επιτίθεται!!!

Αγαπητό kefalonia magazine

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την δήλωση του Αντιδημάρχου Έργων Δ. Λυκούδη, να πέσουν οι τόνοι με την παράταξη Μιχαλάτου ώστε να μη μείνουν χαρακιές ενόψει μετεκλογικής συνεργασίας και έρχεται σήμερα μία οξύτατη επίθεση στην παράταξη Μιχαλάτου από το “φιλοΠαρισικό” site www.portoni.gr που γράφει τα ακόλουθα:

“Στην ατμόσφαιρα που επικρατεί στην περίφημη νουβέλα της Κάρσον Μακ Κάλλερς (Carson McCullers) “Η Μπαλάντα του λυπημένου καφενείου” παραπέμπει η κατάσταση που επικρατεί στην παράταξη Μιχαλάτου.

Μετά την επίσκεψη δηλαδή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κεφαλονιά και τον δημόσιο έπαινο από αυτόν για το έργο της Δημοτικής Αρχής Παρίση, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Κεφαλονιάς, Θεόφιλος Μιχαλάτος είναι έντονα προβληματισμένος πολύ περισσότερο που σημαντικά στελέχη με τα οποία έδωσε τη εκλογική μάχη το 2014 τον έχουν ήδη “χαιρετίσει”.

Πιο συγκεκριμένα από το Αργοστόλι του έχει φύγει ο Σάββας Σαββαόγλου, από τη Λειβαθώ η Αθηνά η Αυγουστάτου και ο Νίκος Μενάγιας, από την περιοχή της Σάμης, ο Θόδωρος Φλωράτος και ο Δημήτρης Φιοραβάντες ενώ του “κάνουν νερά” και αρκετοί πρόεδροι τοπικών συμβουλίων π.χ. ο Μένεγος από την περιοχή της Παλικής ή ο Κουτροκόης από την περιοχή Ελειού-Πρόννων.  Με λίγα λόγια ο συνδυασμός του έχει γίνει “κουρελού” και “μπάζει από παντού”.

Και φυσικά η προσπάθεια του Μιχαλάτου να καλύψει τα κενά μέσω “φθαρμένων πολιτικών προϊόντων” τύπου Σπύρου Σαμούρη ή μέσω “πολιτικών φαντασμάτων” τύπου Νικόλα Βαλλιανάτου, δεν είναι ικανή να αντιστρέψει το κλίμα απογοήτευσης και στεναχωρίας γιατί στους κόλπους της “Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς” την οποία ο Θεόφιλος είχε ιδρύσει το 2014 με συν αρχηγό τον Σάββα Σαββαόγλου που όπως τονίσαμε και παραπάνω “του έχει κουνήσει πια το μαντήλι”.

Όπως λέει άλλωστε και η παροιμία “η εκλογική φτώχεια φέρνει γκρίνια”. Για αυτό και στην καφετέρια της Λεωφόρου Βεργωτή που “πνίγει τον πόνο του” ο Μιχαλάτος και άλλη μέλη της αντιπολίτευσης επικρατεί βαρύ κλίμα και γκρίζα ψυχολογία. “Άτιμη πολιτική που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους κατεβάζεις”.

Αυτά γράφει το “φιλοΠαρισικό” portoni.gr και πλέον πρέπει να αναρωτηθούμε:

Τι συμβαίνει στο “Μέγαρο”; Υπάρχουν δύο “γραμμές” που συγκρούονται ποιά θα επικρατήσει; Ακολουθούν την τακτική του “καρότου και του μαστιγίου”; Έρχονται μηνύματα ότι χάνονται οι εκλογές και δεν ξέρουν ποια στρατηγική να ακολουθήσουν;

Τα συμπεράσματα δικά σας

Ο τοπικός αναλυτής