Αγαπητό kefalonia magazine

Είχε ποντάρει το “Μέγαρο” στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει το “έγκλημα” της καταστροφής του γουλόστρωτου στην παραλιακή Αργοστολίου, ότι ο άνθρωπος που δημιούργησε το υπέροχο αυτό γουλόστρωτο, σήμα κατατεθέν του παραδοσιακού Αργοστολίου, θα παρέμενε σιωπηλός και δεν θα έπαιρνε μέρος σε αυτή την γενική κατακραυγή κατά της Δημοτικής Αρχής.

Δεν ξέρω γιατί στο “Μέγαρο” είχαν αυτή την εντύπωση όμως σήμερα ο Αλέκος Καλαφάτης τους διέψευσε κατηγορηματικά. Με μία σκληρή ανακοίνωση που κάθε πρόταση, κάθε λέξη ήταν “μαχαιριά” στην καρδιά του “Μεγάρου”.

Το πιο σημαντικό σημείο; Διαβάστε:

 “Το παραδοσιακό έργο της παραλίας Αργοστολίου πρέπει να ξαναγίνει όπως ήταν. Ίδια υλικά, ίδια αρχιτεκτονική. Το σεισμοπαθές Αργοστόλι πρέπει να διασώζει ακραιφνώς τα εμβληματικά του έργα. Εξάλλου είναι τόσο λίγα… Έχουμε ελάχιστα στοιχεία από το παρελθόν. Κλαυθμηρίζουμε-ελπίζω όχι υποκριτικά-για το χαμένο αρχιτεκτονικό θησαυρό του παρελθόντος. Θα ήταν μεγάλη πολιτική αστοχία και ταυτόχρονα αδικαιολόγητη κοινωνική αβελτηρία, η παραλία να επιστρωθεί με βιομηχανικά, απρόσωπα υλικά. Αν υπάρχει δυσκολία στην εξεύρεση των υλικών, γνωρίζω ότι ξεπερνιέται· αν κοστίσει «κάτι» παραπάνω το έργο οφείλουμε να το υποστούμε ομοθύμως· αν ο εργολάβος «δυσκολεύεται» οφείλει και αυτός να διαθέτει την πρέπουσα κοινωνική ευαισθησία”

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ο τοπικός αναλυτής

Υ.Γ: Ειλικρινά αναρωτιέμαι συνεχώς γιατί το “Μέγαρο” υπερασπίζεται λυσσαλέα ένα έργο που δεν είναι δικό του αλλά γίνεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο μεγάλη ανάγκη υπάρχει να μας πείσουν ότι γίνεται έργο έστω και αν “οικειοποιούνται” έργα που δεν είναι δικά τους και ας γίνονται με λάθος τρόπο;

Τι να πει κανείς…

Προηγούμενο άρθροΞεκινούν νέα έργα αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο Παλικής
Επόμενο άρθροΟι απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας του Νομού συναντήθηκαν με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή