Είναι οριστικό: Αuτή θα είναι η τελευταία ημέρα του Φλεβάρη με κρύο

Το παράδοξο που συμβαίνει με τον καιρό τον χειμώνα τονίζει ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος.
Για ήπιο και σπάνιο χειμώνα, ο οποίος ουσιαστικά αντιπροσωπεύει τους χειμώνες που θα δούμε στο μέλλον, κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος, εντυπωσιακό αλλά και παράδοξο είναι ότι το κρύο της Πέμπτης, όπου η θερμοκρασία θα είναι απλά οριακά κάτω από τα κανονικά, ίσως να είναι το τελευταίο για το φετινό Φλεβάρη.

Οι ισχυροί βοριάδες επιστρέφουν την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα βρέξει κυρίως σε Εύβοια, Αττική, Κυκλάδες και Κρήτη.

Την Παρασκευή το πρωί μόνο στην Κρήτη θα βρέχει τοπικά, ενώ βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα.

Το Σάββατο η θερμοκρασία θα ανέβει ξανά.

Έρχεται ο καιρός «του βορείου ρεύματος» – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει
Ανεβαίνει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο, έρχεται κακοκαιρία από τη νέα εβδομάδα.

Οι τοπικές βροχές και καταιγίδες που πλήττουν σήμερα τα δυτικά και ανατολικά της χώρας θα συνεχιστούν και αύριο.

Όπως είπε στη σημερινή του πρόβλεψη στο OPEN ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης αύριο Τετάρτη (14/2) θα σημειωθεί στη χώρα ο καιρός του «βορείου ρεύματος», με βροχές και δυνατούς βοριάδες εντάσεως 6-7 μποφόρ να εντοπίζονται κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Πέμπτη (15/2) ο άστατος καιρός θα περιοριστεί προς τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη, ενώ κάποια φαινόμενα δεν αποκλείεται να σημειωθούν στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Παράλληλα χιόνια θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές.

Από την Παρασκευή (16/2) ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται, με τα φαινόμενα να περιορίζονται ακόμη περισσότερο και να σημειώνονται στη βόρεια Κρήτη.

Το Σαββατοκύριακο θα είναι καλύτερος ο καιρός και αναμένεται να ανέβει η θερμοκρασία ακόμη περισσότερο. Τέλος, από τις Αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έρθει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας.