Ο Διονύσης, υπηρέτησε επί σειρά ετών την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, έχοντας παράλληλα την Προεδρία της ΕΛΜΕ του Νομού Κεφαλληνίας-Ιθάκης, μέσα απο την οποία αγωνίστηκε και υπερασπίστηκε τα δικαιώματα του κλάδου του, εκπαιδευτικών και μαθητών και συνέβαλλε ουσιαστικά στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης, αφήνοντας το δικό του μοναδικό αποτύπωμα στους αγώνες για τα λαϊκά στρώματα της Κεφαλονιάς.
Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.»
Ο Δήμαρχος Ληξουρίου
Γεώργιος Κατσιβέλης

«Εκφράζω τη λύπη μου για το θάνατο του Καθηγητή, συνδικαλιστή και τέως Προέδρου της ΕΛΜΕ-ΚΙ, Διον.Γεωργόπουλου.Ο…

Δημοσιεύτηκε από Δήμος Ληξουρίου στις Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
Αγαπημένε μας Διονύση, μπορεί να έφυγες νωρίς αλλά εμείς θα σε κρατήσουμε κοντά μας εκεί
που ήταν πάντα η θέση σου, πίσω από τα «πανό» μας, σε όλους τους αγώνες που έρχονται.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ με βαθειά και ανείπωτη θλίψη αποχαιρετά τον συνάδελφο και επί χρόνια Πρόεδρό της, Διονύση Γεωργόπουλο.
Ο αγαπημένος μας συνάδελφος άφησε βαθύ και καταλυτικό αποτύπωμα σε όλους τους σύγχρονους αγώνες του εκπαιδευτικού και του λαϊκού κινήματος τα τελευταία 20 χρόνια, στο νομό μας αλλά και πανελλαδικά. Ως στέλεχος αυτού του κινήματος συμμετείχε αποφασιστικά στην οργάνωση και την αποτελεσματικότητα αυτών των αγώνων, συμβάλλοντας σημαντικά σε κάθε μικρή ή μεγάλη κατάκτηση που είχαμε.
Για όσους τον γνώρισαν, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι πίσω από την οργάνωση της σθεναρής αντίστασης που επέδειξε ο εκπαιδευτικός κλάδος και συνολικά το εκπαιδευτικό κίνημα απέναντι στην σκληρή αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια, πίσω από την επίπονη προσπάθεια και τους αγώνες για σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές, πίσω από την όποια καλυτέρευση συνθηκών στο χώρο της εκπαίδευσης στο νομό μας, πίσω από κάθε μικρή ανακούφιση που με αγώνα κερδήθηκε για εκπαιδευτικούς και μαθητές κ.α., βρισκόταν η ανιδιοτελής και καθοριστική συμβολή του. Η ιδεολογική και πολιτική του συγκρότηση ως στέλεχος του ΚΚΕ, η οξυδερκής και αφοπλιστική σκέψη του, το ακέραιο του χαρακτήρα του και η αυταπάρνηση και η αταλάντευτη στάση που επιδείκνυε καθημερινά στον αγώνα, τον έκαναν ξεχωριστό αγωνιστή του δίκιου και όλων των πανανθρώπινων ιδανικών, αλληλέγγυο σε κάθε κατατρεγμένο, ακόμη και σε λαούς όπως τον Κουβανικό, που επέλεξαν να τραβήξουν το δικό τους δρόμο και όχι αυτόν που τους επιφύλασσαν οι ιμπεριαλιστές δυνάστες τους.
Η βαθειά γνώση του για τα ζητήματα της σύγχρονης εκπαίδευσης και τις στοχεύσεις της κυρίαρχης πολιτικής, το όραμα για μια παιδεία που να υπηρετεί το λαό και τις ανάγκες του, ο ρόλος του εκπαιδευτικού στις σύγχρονες συνθήκες κ.α. αποτυπώθηκαν σε αρκετά άρθρα, εργασίες, και επεξεργασίες του, που αποτελούν παρακαταθήκη για το εκπαιδευτικό και το λαϊκό κίνημα. Ενδεικτικά μπορεί να αναφερθεί κανείς στα άρθρα -πραγματείες του για την τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση, στο βιβλίο-μελέτη του, ως μεταπτυχιακού, για την πανεπιστημιακή διανόηση και την αξιολόγηση των ΑΕΙ κ.α.
Για την πλούσια και γεμάτη αγωνιστική του στάση, δεν ήταν λίγες οι φορές που αντιμετώπισε το σκληρό πρόσωπο της αντίδρασης από το κράτος και τους παράγοντές του.
Αγαπημένε μας συνάδελφε, Πρόεδρε, μπορεί να έφυγες νωρίς αλλά εμείς θα σε κρατήσουμε κοντά μας, δίπλα μας, εκεί που ήταν πάντα η θέση σου, πίσω από τα «πανό» μας, σε όλους τους αγώνες που έρχονται. Γιατί μπορείς, και μετά την αμετάκλητη απουσία σου, να εμπνέεις τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή, για μια πιο δίκαιη κοινωνία, για μια παιδεία στην υπηρεσία του λαού και των σύγχρονων αναγκών του, για έναν εκπαιδευτικό που θα ζει και θα λειτουργεί με αξιοπρέπεια.
Το Δ.Σ. εκφράζει τα πιο ειλικρινά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου. Στην ειδική συνεδρίαση που έγινε προς τιμή σου, αποφασίστηκε να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. στο τελευταίο ραντεβού μας και να σε αποχαιρετήσουμε όπως σου αξίζει, αλλά και όπως θα ήθελες και εσύ.
Καλό ταξίδι ακριβέ μας συνάδελφε.
Αργοστόλι 21/10/2020
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Η Πρόεδρος
Σοφία Ποταμιάνου
Ο Γενικός Γραμματέας
Γιάννης Καππάτος

Αργοστόλι, 21-10-2020

Συλλυπητήριο Μήνυμα

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον πρόωρο θάνατο του Διονύση Γεωργόπουλου.

Ο Διονύσης υπηρέτησε πολλά χρόνια στην ΕΛΜΕΚΙ διεκδικώντας με μαχητικότητα και επιμονή την αναβάθμιση της θέσης των εκπαιδευτικών καθώς και τη στήριξη της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

 

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου

Θεόφιλος Μιχαλάτος

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Κ.                                       21/10/2020

            Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς αποχαιρετά τον αγωνιστή Διονύση Γεωργόπουλο, επί σειρά ετών Πρόεδρο της ΕΛΜΕΚΙ και του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

            Ο Διονύσης μας δίδαξε ήθος και αγωνιστικότητα και μας έμαθε να παλεύουμε για το δίκαιο των αιτημάτων μας. Η δράση του αποτελεί παρακαταθήκη για μας και εμπνέει και τους δικούς μας αγώνες. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας προς την οικογένειά του.

                                           ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΑΡΑΣ                                               ΝΙΚΗ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Προηγούμενο άρθροΕθνική Οδός: Τραγωδία με νεκρό οδηγό στην Αθηνών – Θεσσαλονίκης! Σκληρές εικόνες μετά το τροχαίο
Επόμενο άρθροΠάνω από 100 θέσεις εργασίας προσφέρουν τρεις αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ