«Ο Μίστερ 47ος » & το “Νέο Μουσείο” του Παρίση!!

Στην πρόσφατη παρέμβαση της αυτού μεγαλειότητας μας, προβάλλοντας τις εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης του δημοτικού κολυμβητηρίου Αργοστολίου εν έτη 2019 από τους κύριους υπεύθυνους, τον τότε δήμαρχο Α. Παρίση και τον στενό συνεργάτη του Α. Κωσταντάκη, υποσχεθήκαμε ότι θα ασχοληθούμε με έναν πολυτάλαντο κύριο, μαθητή και λάτρη της παλιάς σχολής δημοσιογραφίας, τον αποκαλούμενο για χάρη συντομίας ο κος 47ος!!.

Το γεγονός ότι έχει κάποιος τη δυνατότητα να μουντζουρώνει ένα χαρτί δεν σημαίνει ότι μπορεί να γράφει ότι ανοησία του περνάει από το κεφάλι. Επίσης το γεγονός ότι κάποιος διατυπώνει ανερμάτιστες απόψεις ματαιόδοξου «γραφιδοβάμονα» δεν σημαίνει ότι μπορεί να χαρακτηρίζεται ως έμπειρος δημοσιογράφος με απήχηση στο ευρύ κοινό και μάλιστα με αποδέκτες τους δύσπιστους δημότες του Αργοστολίου.

Μιλάμε βέβαια για τον δημοσιογράφο, καλλιτέχνη-ζωγράφο τον έχων το «προμόσιον» του Α. Παρίση και των ολίγων εναπομεινάντων στελεχών της άλλοτε κραταιάς «Ισχυρής Κεφαλονιάς».

«Ουκ εν τω πολλώ το ευ» αναφώνησε ο δημοσιογράφος μας σε πρόσφατη συνέντευξη του στον Ionian Galaxy 90.8, αναφερόμενος στον πολυάριθμο συνδυασμό του νυν Δημάρχου Θ. Μιχαλάτου. Σίγουρα κάτι ξέρει παραπάνω ο καλλιτέχνης μας, ως καλός γνώστης των προβλημάτων της καθημερινότητας των δημοτών !!, αφού λόγω της ιδιότητας του κινείται συνεχώς και μιλάει με πολύ κόσμο…… Δεν έχει σημασία λοιπόν η ποσότητα (το πολύ) όσο η ποιότητα (το ευ) μας εξηγεί ο πολυτάλαντος Α. Κωσταντάτος. Γνωρίζει όσο κανείς άλλος την αρχαία ελληνική φράση του Αριστοτέλη, καθότι την εφάρμοσε στον εαυτό του, ως συμμετέχων υποψήφιος στον συνδυασμό του Κ. Μπακογιάννη «Αθήνα Ψηλά».

Θα περίμενε κανείς λόγω της ποιότητας του ανθρώπου, μια πρωτιά ή έστω μια καλή εκλόγιμη θέση του μάχιμου δημοσιογράφου μας στον εν’ λόγω συνδυασμό, ως γνωστός στο ευρύ κοινό από την παρουσία του σε debate πολιτικών αρχηγών, όπου εκεί φάνηκε το άστρο του, μετά βέβαια και από την εργασία του σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Περιττό να σας πούμε όμως το αποτέλεσμα, αφού οι υποψιασμένοι πολίτες κατάλαβαν ότι όχι μόνο δεν εκλέχτηκε στους 21 δημοτικούς συμβούλους του άλλου «φωστήρα» της αυτοδιοίκησης Κ. Μπακογιάννη, αλλά έφτασε στο τιμητικό νούμερο του 47 ου, με το αστρονομικό αριθμό των 1.096 ψήφων!!. Μετά από όλα αυτά τα κατορθώματα του στον στίβο της αυτοδιοίκησης τον τίτλο του «μίστερ 47ος» τον κέρδισε επάξια.

Απευθυνόμενοι λοιπόν στα σαΐνια της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» και στον Α. Παρίση ερωτούνται: μα καλά αυτόν τον «πρωτο-δεύτερο»!! ανακαλύψατε να «προμοτάρει» τον συνδυασμό σας στα πέρατα της οικουμένης!!??. Αυτός δεν μπόρεσε να προωθήσει τον εαυτό του με όλα αυτά τα χαρίσματα που διαθέτει.. στον συνδυασμό του Α. Μπακογιάννη, εσάς θα γλιτώσει από το «Βατερλό» σας??. Και μη μας πουν ότι ο «μίστερ 47ος» δεν ασχολείται με τις δημοτικές εκλογές αφού ο ίδιος δεν έκρυψε στην συνέντευξή του ότι στηρίζει και βοηθά τον Α. Παρίση.

Ένα είναι σίγουρο για τον δημοσιογράφο μας ότι θα γραφτεί ανεξίτηλα στα τοπικά δρώμενα της αυτοδιοίκησης ως ο ανθρωπιστής που μαγεύτηκε από τον σύγχρονο πολιτικό λόγο του Α. Παρίση (όταν δεν λέει τα γνωστά αηδιαστικά σόκιν-αποφθέγματα του) και προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του για χάρη της τοπικής αυτοδιοίκησης και το γενικό καλό των πολιτών της.

Μετά από όλα αυτά νομίζουμε όμως ότι όλα είναι τελείως καθαρά και ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι γίνεται…και να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Το θράσος όμως, η άγνοια (θα την δούμε παρακάτω στο Υ.Γ.2), η φτηνή πρόκληση, μανιπουλάτσια στα δελτία τύπου της ισχυρής Κεφαλονιάς ξεχειλίζει.

Τέλος δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε τα λεγόμενα του «μίστερ 47ος» στην πρόσφατη συνέντευξη περί της «ισχυρής Κεφαλονιάς», ότι διαθέτει λέει το καλύτερο και το ποιο ανανεωμένο ψηφοδέλτιο με εντυπωσιακές παρουσίες που γνωρίζουν να διοικούν!!! και να εκφράζουν τα αιτήματα και τις ανάγκες των πολιτών. Παρανόησε μάλλον ο καλλιτέχνης μας. Η γύμνια με τους εναπομείναντες δημοτικούς συμβούλους της «πανίσχυρης» Κεφαλονιάς!! ονομάζεται ανανεωμένο ψηφοδέλτιο. Πραγματικά η εφευρετικότητα του στις λέξεις και τις εκφράσεις μας εντυπωσιάζουν αλλά και ταυτόχρονα μας διασκεδάζουν, το γλεντάμε. Το γέλιο που προκαλεί ασυγκράτητο περισσότερο και από τις κωμωδίες του Θ. Βέγγου.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η Αυτού Μεγαλειότης ο Σαρδανάπαλος.

Υ.Γ.1: Πάντοτε η εξωτερική βοήθεια στη χώρα μας σε κρίσιμες στιγμές γι’ αυτήν ήταν σημαντική και πολύτιμη. Να θυμηθούμε το σχέδιο Μάρσαλ (υπουργός εξωτερικών Η.Π.Α.). Η οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας από τις Η.Π.Α. ήταν αποκύημα της εξωτερικής πολιτικής της και της αντίληψης ότι η επικράτηση του κουμμουνισμού θα αποτελούσε κίνδυνο για τα συμφέροντά της.

Φαίνεται ότι την δόξα του Τζορτζ Μάρσαλ ζήλεψαν κάποιοι όψιμοι νεόπλουτοι-χορηγοί του υπερατλαντικού και έχουν βάλει εμπρός την οικονομική ενίσχυση-καρικατούρα για να αποτρέψουν όχι την επικράτηση του κουμμουνισμού εν έτη 2023, αλλά του τωρινού Δημάρχου Αργοστολίου!!. Μάταιη όμως η προσπάθεια….Τα πετροδόλλαρα ή μάλλον τα πιατοδόλλαρα σκορπίζονται στον αέρα άσκοπα, παρότι κάποιοι ταρτούφοι-επιτήδειοι τα τσεπώνουν όπως και τότε στην δεκαετία του 1950 στην υγεία των κορόιδων.

Υ.Γ.2: Ολοκληρώναμε αυτό εδώ το κείμενο όταν ξαφνικά παρουσιάστηκε η μακέτα!!! για την ίδρυση του Νέου Μουσείου Αργοστολίου στη θέση του Θαλασσόμυλου από αυτούς που ξέρουν να διοικούν!!, κατά τα λεγόμενα του «μίστερ 47ος» στο ανανεωμένο ψηφοδέλτιο του Α. Παρίση. Μα καλά για κουτόφραγκους μας πέρασε ο πρώην δήμαρχος και οι συνεργάτες του ή για αστοιχείωτους όπως τα διάφορα φιντάνια που μας παρουσιάζουν και εξηγούμαστε:

Γήπεδο ιδιοκτησίας Δ. Αργοστολίου στη θέση Θαλασσόμυλος εμβαδού περίπου 8 στρεμμάτων με υπερδόμηση και υφιστάμενες κτιριακές εγκαταστάσεις περίπου 400 τετραγωνικών μέτρων. Επιτρεπόμενες χρήσεις γης μόνο δόμηση κτιρίων για πολιτιστικές εκδηλώσεις και για τις κτιριακές εγκαταστάσεις μη οχλουσών χρήσεων αναψυχής, μέγιστη επιφάνεια 120 μ2 και μέγιστο ύψος 3,5 μέτρα (ΦΕΚ 2Δ’/20-1-1986).

Ο Α. Παρίσης όμως θα φτιάξει σύγχρονο καφέ-εστιατόριο!!! εκτός των είδη υφιστάμενων κατασκευών, όπως παραστατικά δείχνει η μακέτα του. Θα πάρει δόμηση από την Λεωφόρο Αθηνών!! που την ξέρει καλά από τα νιάτα του και θα την φέρει στα πάτρια εδάφη και στην ΖΟΕ 8 (Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου) στον Θαλασσόμυλο……

Μετά και από αυτά τα μαργαριτάρια οι κύριοι αυτοί έχουν βάλει πλώρη να θριαμβέψουν !….. Όμως ο Αργοστολιώτης έχει καταλάβει ότι αυτοί οι έμπειροι αυτοδιοικητικοί….. του Α. Παρίση αποφάσισαν να μας ταΐσουν κουτόχορτο.