Εκλογή τοπικών συμβούλων σε διαφορετική κάλπη: Η νέα πραγματικότητα σπάει τους “μηχανισμούς”

Αγαπητό Μαγκαζίνο,

είναι πολλά τα σημεία του νέου νόμου για την αυτοδιοίκηση που δεν έχουν γίνει ακόμη πλήρως αντιληπτά απ’ τους συμπολίτες μας. Ένα απ’ αυτά αντιλαμβάνομαι τις τελευταίες μέρες ότι είναι η αποσύνδεση των υποψήφιων για τα τοπικά συμβούλια απ’ τους υποψήφιους για το δημοτικό συμβούλιο.
Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει ξεχωριστή κάλπη όπου θα μπορεί κάποιος να ψηφίζει τον υποψήφιο της επιλογής του για την τοπική του κοινότητα, και στη συνέχεια θα μπορεί να ψηφίζει σε άλλη κάλπη διαφορετικό ψηφοδέλτιο για το δημοτικό συμβούλιο.
Για παράδειγμα, θα μπορεί κάποιος να ψηφίζει έναν υποψήφιο που πρόσκειται στην παράταξη του Θεόφιλου Μιχαλάτου για την τοπική κοινότητα, ενώ στη συνέχεια θα μπορεί να ψηφίζει έναν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο που πρόσκειται στην παράταξη του Γιάννη Κουρούκλη!

Αυτή η νέα πραγματικότητα σπάει τους “μηχανισμούς” που είχαν στηθεί μέσω των τοπικών προέδρων, οι οποίοι “δέσμευαν” κατά κάποιο τρόπο τους συγχωριανούς τους, και δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να εκφραστούν ελεύθερα ως προς τη σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου που θα προκύψει.
Μετά τιμής,
ΑΚ

ΥΓ:Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν όλοι τους λόγους που η ΚΕΔΕ αντιδρά σε αυτήν τη ρύθμιση, όπως αντιλαμβανόμαστε και τη σχετική τοπική δυσφορία…