Με τον κ. Σπύρο Σαμούρη τον οποίο γνωρίζω επί δεκαετίες δεν έχω πιει ούτε έναν καφέ. Στις λιγοστές συναντήσεις μας στο δρόμο μια καλημέρα και λίγες μάλλον τυπικές κουβέντες. Βέβαια, στη μικρή μας κοινωνία έχω αποκομίσει τη γνώμη ότι πρόκειται για έναν σοβαρό, ισορροπημένο, έντιμο και πολύ εργατικό άνθρωπο.

Δεν με ενδιέφερε ποτέ ούτε και τώρα με ενδιαφέρει αν ανήκε ή ανήκει σε κάποια πολιτική παράταξη οποιασδήποτε βαθμίδας. Το ίδιο συμβαίνει με τον κ. Βαγγέλη Κεκάτο (της αντίπαλης παράταξης προς αυτήν του κ. Σαμούρη) για τον οποίο έγραψα δύο φορές τα πρέποντα καλά λόγια στο χρονολόγιό μου στο Facebook διότι τα άξιζε και τα αξίζει. Ένας σοβαρός ενεργός πολίτης δεν γίνεται υπηρέτης της τυχόν πολιτικής καφρίλας.

Ο κ. Σπύρος Σαμούρης είναι Αντιδήμαρχος από 1ης Σεπτεμβρίου ε. έ. Μέσα στις 18 ημέρες μέχρι και σήμερα, κινούμενος στο Αργοστόλι, έβλεπα τυχαία να εκτελούνται ή εκτελεσμένες εργασίες οι οποίες δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα πραγματοποιούνταν τόσο γρήγορα.

Κατόπιν τούτου επικοινώνησα με τον Αντιδήμαρχο κ. Σαμούρη και εζήτησα συνάντηση για ενημέρωσή μου ως ενεργός πολίτης και για την κατάθεση ορισμένων ερωτημάτων και προτάσεων.

Ο καταδεκτικός Αντιδήμαρχος σε σημερινή συνάντησή μας με κατατόπισε αναλυτικά γι’ αυτά που έχουν γίνει τα οποία θα καταγράψω στο 2ο μέρος προσεχώς.

Προς κατατόπισή σας παραθέτω τις αρμοδιότητες του κ. Σαμούρη από τοπικό δημοσίευμα : «Ο Δήμαρχος Αργοστολίου … Αποφασίζει … ορίζει … Τον κ. Σπυρίδωνα Σαμούρη, ως Αντιδήμαρχο, και του μεταβιβάζει
1.τις κατά τόπον αρμοδιότητες:της καθαριότητας των κοινοχρήστων χώρων, του ηλεκτροφωτισμού και της φροντίδας και συντήρησης του οδικού δικτύου και των αγροτικών οδών της Δημοτικής Ενότητας Αργοστολίου.
2. τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες σε θέματα συντήρησης των Δημοτικών Κτιρίων, διαχείρισης των οχημάτων και του εξοπλισμού, συντήρησης και επιμέλειας των χώρων πρασίνου.»

Η συνέχεια στο ΜΕΡΟΣ 2ο.

Από το fb του Κώστα Παπαζαφειρατου