Η Pfizer έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται ότι ξεκίνησε η μαζική παραγωγή εμβολίων ενάντια στον κορωνοϊό και έγινε η πρώτη δυτική φαρμακοβιομηχανία κατάφερε και ξεκίνησε την παραγωγή εμβολίου για τον κορωνοϊό, μετά την ρωσική κρατική εταιρεία.

«Ήταν υπέροχο να παρακολουθεί κανείς το πρώτο φιαλίδιο να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής» δηλώνει στην Mail ο επικεφαλής της Pfizer στη Βρετανία, Μπεν Όζμπορν. «Μας χαροποίησε να βλέπουμε όλη αυτή τη δουλειά να μετουσιώνεται σε ένα προϊόν» προσθέτει ο Μπεν Όζμπορν.

Την περασμένη Παρασκευή είχαν ανακοινώσει ότι θα ζητήσουν έγκριση του εμβολίου τους την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, αλλά οι εξελίξεις τρέχουν και φαίνεται ότι αποφασίστηκε «εδώ και τώρα» και πριν τις αμερικανικές εκλογές η έναρξη παραγωγής του εμβολίου.

Κάθε ασθενής θα χρειάζεται δύο δόσεις του εμβολίου ενάντια στον κορωνοϊό. Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το βρετανικό μέσο.

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία θέλει να ρίξει αμέσως το εμβόλιο στην αγορά, εφόσον αποδειχθεί αποτελεσματικό και ασφαλές, ενώ από τις 100 εκατομμύρια δόσεις, οι 40 εκατομμύρια προορίζονται για τη Βρετανία.

Παράλληλα, για το 2021, η φαρμακοβιομηχανία σχεδιάζει την κατασκευή 1,3 δισεκατομμυρίων δόσεων. Κάθε ασθενής θα χρειαστεί δύο δόσεις του εμβολίου.

Μιλώντας στην Daily Mail, ο Βρετανός επικεφαλής της εταιρείας δήλωσε μεγάλη ικανοποίηση με την γραμμή παραγωγής. «Ήταν υπέροχο να βλέπουμε το πρώτο φιαλίδιο να βγαίνει. Μου έφερε ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό μου καθώς είδα όλη αυτή τη δουλειά να έχει ως αποτέλεσμα ένα προϊόν».

Η παρασκευή των δόσεων για ένα πιθανό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού γίνεται σε εργοστάσιο στο Βέλγιο.

Η Pfizer αναπτύσσει το εμβόλιο σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech. Αυτή τη στιγμή, γίνονται δοκιμές σε 44.000 ανθρώπους. Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι τον Νοέμβριο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα γίνει αίτηση στις αμερικανικές αρχές για επείγουσα έγκριση του εμβολίου.

Παράλληλα, οι Sunday Times αναφέρουν ότι αξιωματούχος της βρετανικής κυβέρνησης ανέφερε σε βουλευτές την περασμένη εβδομάδα ότι το εμβόλιο της AstraZeneca με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αν όλα πάνε καλά, θα μπορούσε να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο.

Μάλιστα υποστήριξε ότι η ανθρωπότητα δεν βρίσκεται μακριά από ένα εμβόλιο.

Οι πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα σε μια περίοδο που η επιδημία προσβάλλει εκ νέου την παγκόσμια κοινότητα, με το δεύτερο κύμα να δείχνει πιο σοβαρό και πιο θανατηφόρο.

Πηγή: pronews.gr
Προηγούμενο άρθροΕρευνα ΑΠΘ: 200.000 κρούσματα και 1.800 νεκροί έως τον Δεκέμβριο χωρίς νέα μέτρα
Επόμενο άρθροΚαταργούν την αποζημίωση απόλυσης