ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 17ης ΜΑΡΤΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΟΡΥΞΕΩΝ.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες, συντελέσαμε όλοι μας όσοι συμμετείχαμε σε μια εντυπωσιακή, από πλευρά προσέλευσης, εκδήλωση την περασμένη Κυριακή στο χώρο του Γυμνασίου της Σάμης.

Με ικανοποίηση εκτιμούμε ότι δικαίωσε απόλυτα το λόγο που συνέτρεξε για την πραγματοποίησή της, που δεν ήταν άλλος από την ενημέρωση και την επαγρύπνηση που πρέπει να έχουμε για γεγονός που θα επηρεάσει ριζικά τις ζωές μας στο μέλλον.

Το εγχείρημα  των εξορύξεων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο πέλαγος από μόνο του έχει τέτοια δυναμική που φαντάζει αδύνατο να ανατραπεί.

ΟΜΩΣ η διάθεση των συμπολιτών μας για ενημέρωση που εκφράστηκε τόσο εμφατικά δείχνει δυνατότητες ανάπτυξης κινήματος, μαζί με γειτονικές κοινωνίες αρχικά νησιών και δυτικής στερεάς Ελλάδας και πλατειάζοντας στην υπόλοιπη χώρα, που μπορεί να αντιταχθεί και γιατί όχι να ακυρώσει αυτά τα σχέδια.

Η εμπεριστατωμένη παρουσίαση των προσκεκλημένων ομιλητών, των επιπτώσεων που θα ακολουθήσουν των εξορύξεων στην καθημερινότητά μας, δημιουργώντας παράλληλα και φόρτιση συγκινησιακή, προβλημάτισε και σίγουρα αφύπνισε συνειδήσεις.

Εκτιμούμε ότι θα πρέπει να αρχίσουμε να επεξεργαζόμαστε δράσεις που θα μας φέρουν κοντά με αντίστοιχα κινήματα για την επίτευξη του κοινού στόχου.

Ενός στόχου που συμφωνούμε οι πολλοί πως είναι˙ ΟΧΙ στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, ΝΑΙ στην καθαρή ενέργεια με σεβασμό στο περιβάλλον και προς όφελος του πολίτη.

Σαν οργανωτική ομάδα δηλώνουμε, νιώθοντας την υποχρέωση, ότι θα συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε σύλλογοι και φορείς στοχεύοντας στην ενημέρωση των πολιτών σ’αυτό το τόσο σοβαρό θέμα για τον τόπο μας, παρακολουθώντας παράλληλα και την εξέλιξή του.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ των κινήσεων και των φορέων:

ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΜΗΣ  <<ΑΙΓΙΑΛΟΣ>>

ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΑΜΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ <<ΙΟΝΙΟΣ>>

ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΑΜΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΕΡΒΑΤΩΝ <<ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ>>

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΡΙΖΑΤΩΝ <<ΗΛΙΑΣ ΖΕΡΒΟΣ>>

ΥΓ.

Ευχαριστούμε τις διευθύνσεις του Γυμνασίου και Λυκείου Σάμης για την άριστη συνεργασία μας.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την προσφορά τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης:

Τον Γεράσιμο Γεωργόπουλο- μουσικό, συνεργάτη και φίλο της περιοχή μας.

Τον Γιάννη Μαρκουλάτο και το καφέ MANIFIKO.