Ενοχλήθηκαν κάποιοι από την πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, γιατί απευθύνθηκε στους μαθητές, όπως έχει το απόλυτο δικαίωμα και γιατί πήρε θέση για ζητήματα ιστορίας.

Ενοχλήθηκαν εκείνοι που στηρίζουν και διαχειρίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, που, μεταξύ άλλων, έχει αφήσει τα σχολεία μας αθωράκιστα εν’ μέσω πανδημίας και  τσακισμένα 6 χρόνια τώρα από τους σεισμούς (με τα περισσότερα να λειτουργούν σε κοντέινερ), τα νοσοκομεία μας και τις δομές υγείας σε Κεφαλονιά και Ιθάκη να λειτουργούν κάτω από τα όρια, με όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγεται.

Πρόσφατα η κυβέρνηση της ΝΔ απάντησε στους  μαθητές που αγωνίζονταν και διεκδικούσαν τα δίκαια αιτήματα τους αλλά και λύσεις στα παραπάνω προβλήματα, με καταστολή και συλλήψεις.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς–Ιθάκης συναισθανόμενο την ευθύνη που έχει για την οργάνωση της πάλης, αλλά και με βάση το χαρακτήρα του ως συνδικαλιστικό όργανο εκπαιδευτικών, θα συνεχίσει να αγωνίζεται αταλάντευτα μαζί με τους συναδέλφους, τους μαθητές, τους γονείς και όλο το λαό του νησιού, για την παιδεία των σύγχρονων αναγκών.

Θα συνεχίσει επίσης ως έχει το απόλυτο δικαίωμα και την υποχρέωση, να στέκεται με σεβασμό απέναντι στην ιστορική αλήθεια, και να προτείνει στους μαθητές να την αναζητούν σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 3/11/2020                                                        

ΤΟ Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ

Προηγούμενο άρθροΟφειλές στα ταμεία: Ρύθμιση με ελάχιστη μηνιαία δόση 50 ευρώ -Ποιους αφορά
Επόμενο άρθρο«Καμπανάκι» Γώγου: Η Αττική είναι κοντά σε lockdown – Πιθανή παράταση των μέτρων