Το έργο του Ιδρύματος Κεφαλονιάς και Ιθάκης  για το περιβάλλον, την ανάπτυξη και τον πολιτισμό (ΙΚΙ), στα τριάντα χρόνια της λειτουργίας του είναι γνωστό και έχει αφήσει το αποτύπωμά του στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας με τις παρεμβάσεις, τα διεθνή συμπόσια, τις εκδόσεις και τις συνεργασίες  με Πανεπιστήμια, επιστημονικούς φορείς, εκπροσώπους των θεσμών και της κοινωνίας των πολιτών.

Η τ. αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Δώρα Μαρκάτου, η συγγραφέας κ. Ευρυδίκη Λειβαδά,  και ο γράφων  είχαμε τη χαρά να συμβάλουμε σε κάποιες από αυτές τις δράσεις, στο διάστημα αυτών των χρόνων, και με απόφασή του το Δ.Σ. του  ΙΚΙ μας τίμησε με την απονομή της ιδιότητας του επίτιμου μέλους του Ιδρύματος.

Αυτές οι λίγες λέξεις δεν γράφονται για λόγους αυτοπροβολής, αλλά επειδή πιστεύω πως πρέπει να λέμε αυτό το τόσο ξεχασμένο «ευχαριστώ» όταν κάποιος  εκδηλώνει προς εμάς  την όποια αναγνώριση προς την όποια συμβολή μας. Δεν είναι ούτε συνηθισμένο, ούτε αυτονόητο. Το «ευχαριστώ» είναι δείγμα πολιτισμού, όταν είναι από καρδιάς και ειλικρινές.

Θέλω λοιπόν να πω κι εγώ ένα ευχαριστώ από καρδιάς στο διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος και τον πρόεδρό του, καθηγητή κ. Ηλία Μπεριάτο, για αυτή την τιμή, αλλά και για την εμπειρία της συνεργασίας και με τον ίδιο και με όλους τους ανθρώπους του ΙΚΙ και στα χρόνια που δούλευα στην Κοργιαλένειο και μετέπειτα, από την οποία θεωρώ ότι έμαθα πολλά για το πώς με συνεργατικό πνεύμα και κυρίως με καλή διάθεση μπορούν να γίνουν σημαντικά πράγματα.

Πηγή: ionica.gr

 

Προηγούμενο άρθροΦωτιά στην Βαρυμπόμπη: Η άγνωστη τραγωδία των τριών φίλων που εγκλωβίστηκαν στις φλόγες και ακόμα χαροπαλεύουν
Επόμενο άρθροΑποζημιώσεις ΙΑΝΟΥ: “Βροχή” νέων αποφάσεων-89 για φυσικά πρόσωπα & 3 για επιχειρήσεις-Πάνω από 4.000 νέοι δικαιούχοι (λίστα-αποφάσεις)