Επιστολή προς αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, για την Αποκόλληση βράχων στο φαράγγι του Πόρου.
Αναλυτικά η επιστολή:
Κύριε Αντιπεριφερειάρχη, Τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις) που σημειωθήκαν τις ημέρες των Χριστουγέννων προξένησαν την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020 στις 17.00 το απόγευμα την κατάπτωση βράχων στο φαράγγι του πόρου.
Μεγάλη βράχοι ενδεικτικού όγκου μεγαλύτερου των 1×1×0,5 m, αποκολλήθηκαν στην είσοδο του φαραγγιού και έπεσαν άλλοι με αναπήδηση εντός του ποταμού και άλλοι στον κατάστρωμα της γέφυρας του οδικού δικτύου Αργοστολίου – Πόρου και τεμαχίστηκαν κατά την πτώση επι του οδοστρώματος, χωρίς ευτυχώς τραγικές συνέπειες αφού εκείνη την ώρα δεν περνούσε όχημα από το συγκεκριμένο σημείο.
Άμεσα κινητοποιήθηκε η κοινότητα Πόρου σπεύδοντας στο σημείο για την διευθετήσει του προβλήματος, παραδίδοντας τον δρόμο με ασφάλεια στην κυκλοφορία.
Από την πτώση των βράχων προκλήθηκαν επίσης ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης (έσπασε η σωλήνα παροχής) και στα κιγκλίδωμα της γέφυρας.
Υπάρχει όμως άμεσος κίνδυνος εκδήλωσης νέας αποκόλλησης από βράχους που κρέμονται στο ίδιο σημείο, με αποτέλεσμα να καραδοκούν οι κίνδυνοι για την πρόκληση πολύ σοβαρού ατυχήματος…
Η τοποθέτηση ειδικών προστατευτικών διχτυών που υπάρχουν Δ.Ε του φαραγγιού συμβάλουν στη συγκράτηση μικρών βραχωδών τεμαχίων από τραυματισμούς σε πε-ραστικούς ανθρώπους και φθορές σε διερχόμενα αυτοκίνητα. Δεν μας παρέχουν ασφάλεια σε πτώση μεγάλων βράχων.
Καθώς αυτή η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη, ζητάμε την ελεγχόμενη αποκόλληση – καθαίρεση των επισφαλών βράχων πάνω από την γέφυρα, καθώς και την επιδιόρθωση της περίφραξης πάνω από το φαράγγι για να μη μπαίνουν τα κατσίκια της περιοχής προκαλώντας πτώσεις βράχων. Ζητάμε επίσης να πραγματοποιηθεί εξέτασης των γεωλογικών φαινομένων για την εκτίμηση της όλης κατάσταση.
Ο Προέδρος . Κοινότητας Πόρου Οδυσσέας Γαλιατσάτος

Επιστολή προς αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, για την Αποκόλληση βράχων στο φαράγγι του Πόρου.Αναλυτικά η…

Posted by Galiatsatos Odysseas on Sunday, January 10, 2021