Ανεπανόρθωτο πλήγμα για τα Δυσπρόσιτα Σχολεία της Κεφαλονιάς η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.
Με την απόφαση αυτή ουσιαστικά μπαίνουν οι βάσεις για το σχέδιο που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια για τη συγχώνευση σχολικών μονάδων και την κατάργηση των απομακρυσμένων και αντικειμενικά δυσπρόσιτων σχολείων.
Αυτό κρύβεται πίσω από το «Δούρειο Ίππο» του αποχαρακτηρισμού των δυσπρόσιτων…
Ο τρόπος που επέλεξαν είναι πασιφανής.
Με τον αποχαρακτηρισμό των δυσπρόσιτων το κίνητρο των Εκπαιδευτικών για περισσότερα μόρια παύει να ισχύει έτσι τα Σχολεία αυτά θα οδηγηθούν δια της απαξίωσης τους σε υποβάθμιση και τελικώς σε κλείσιμο.
Ταυτόχρονα χάνουν τις ευεργετικές από το νόμο για τα δυσπρόσιτα σχολεία διατάξεις για τη μεταφορά των μαθητών.
Θα περιμέναμε αν μη τι άλλο , να δημιουργήσει κάποιο προβληματισμό στο Υπουργείο η πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεφαλονιάς αλλά εις μάτειν…
Ούτε η έκταση του νησιού, ούτε η ιδιαιτερότητα του γεωγραφικού ανάγλυφου, ούτε ότι είναι αραιοκατοικημένο , ούτε καν το γεγονός οτι σημερα στα απομακρυσμένα σχολεία φοιτούν κατά μεγάλο ποσοστό παιδιά αγροκτηνοτρόφων , εργατών και γενικά εργαζομένων που τους είναι πάρα πολύ δύσκολο να υποχρεωθούν να στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολεία μακριά από τα σπίτια τους.
Μπορεί κάποιος από αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις να σκεφτεί ένα νήπιο για να πάει από τα Καρδακάτα ας πούμε στο Αργοστόλι ή στο Ληξούρι τι ώρα πρέπει να ξυπνήσει και τι ώρα θα γυρίσει σπίτι του;
Βέβαια δεν υπάρχουν τέτοιες ευαισθησίες.
Ήδη για την Νέα σχολική χρονιά δύο Νηπιαγωγεία, Διλινάτων και Καρδακάτων αναστέλουν τη λειτουργία τους…
Το μέλλον προμηνύεται δυσοίωνο, μακάρι να διαψευστώ…

Γιώργος Κατσιβέλης

Αντιδήμαρχος Παλικής

Από το fb του Γιώργου Κατσιβέλη

Προηγούμενο άρθροΤο θερμό φιλί της Αφροδίτης!
Επόμενο άρθροΜε επιτυχία η Εκδήλωση για τους ιστορικούς δεσμούς Κεφαλονιάς και Σικελίας (pics+video)