Προς αποκλεισμό από όλες τις δραστηριότητες εκτός από την είσοδο στα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία θα βρεθούν οι ανεμβολίαστοι, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης με την πανδημία.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση περιμένει να δει τι αποτελέσματα θα έχουν τα τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε και αν αυτά δεν είναι θετικά, τότε θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αποκλείσει τους ανεμβολίαστους από όλες τις δραστηριότητες, πλην της εισόδου στα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία, ακόμα και αν έχουν κάνει rapid ή μοριακό τεστ και έχει βγει αρνητικό.

Προε το παρόν, οι ανεμβολίαστοι επιτρέπεται να μπαίνουν σε δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά κέντρα, καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και χώρους διασκέδασης, με την επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος rapid ή μοριακού τεστ. Επιπλέον, επιτρέπεται να μπαίνουν χωρίς επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος rapid ή μοριακού τεστ, σε καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία και εκκλησίες.

Όλα αυτά θα αλλάξουν στην περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει και ανακοινώσει αυτό που αναφέρει το κανάλι του Φαλήρου, με τους ανεμβολίαστους να αποκλείονται από όλα τα παραπάνω εκτός από τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

Ουσιαστικά, αυτό θα είναι ένα ιδιότυπο «lockdown», αποκλειστικά και μόνο για τους ανεμβολίαστους.

«Να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο σε κάποιες κατηγορίες που έρχονται σε άμεση επικοινωνία με πολύ κόσμο. Να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα στην ανθρώπινη δραστηριότητα, να περιοριστεί η κινητικότητα των ανεμβολίαστων, να μην μπορούν να μπουν πουθενά», δήλωσε από την πλευρά του ο Δρ. Νίκος Καπραβέλος.

«Αν δε θέλουμε να δούμε ανθρώπους να νοσηλεύονται στα πάρκινγκ των νοσοκομείων, δεν υπάρχει άλλη λύση. Θα γίνει επέκταση, θα γίνουν ολόκληρα νοσοκομεία Covid, σε βάρος των υπολοίπων νοσημάτων. Αυτό είναι ανήθικο», προσέθεσε χθες (9/11) ο Διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου ”Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΔεν είναι τα 50.000 κρούσματα σε 7 μέρες: Ο μοναδικός δείκτης που καθορίζει αν θα πάμε ξανά σε lockdown ή όχι
Επόμενο άρθροΑποστόλης Χαλικιόπουλος: “Πάλι πίσω στα σχολεία με ασφάλεια & υγεία-Οι 10 εντολές” (εικόνα)