Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο: Έφερε αποτέλεσμα η ανακοίνωσή μας-Προκηρύχθηκαν 5 θέσεις τραυματιοφορέων

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ. Ν. Κ. Αρ.Πρωτ: 20/9-7-2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο των εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς διαπίστωσε ότι η υπ’ αριθμ. πρωτοκόλλου 19/6-7-2020 ανακοίνωσή του περί μη προκήρυξης θέσεων ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού Μεταφορέων Ασθενών ή Νοσοκόμων ή Βοηθών Θαλάμου, μιας κατηγορίας εργαζομένων ασφαλώς πολύ σημαντικής και με μεγάλη δυνατότητα κάλυψης λόγω του έντονου ενδιαφέροντος από τους συμπολίτες μας, απέφερε ως αποτέλεσμα, μαζί με τις πιέσεις της τοπικής κοινωνίας για ανεύρεση θέσεων εργασίας, τη συμπερίληψη από χθες στην πλατφόρμα προκηρύξεων επικουρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς ΚΑΙ των προαναφερθέντων πέντε (5) θέσεων ΜΑΖΙ με δύο (2) θέσεις ΥΕ Βοηθητικών Εργασιών Καθαριότητας / Πλυντών-ντριών / Εργατών-τριών.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται στην κατεύθυνση να παραμένει “ανοιχτή” η πλατφόρμα όσο το δυνατόν περισσότερο διάστημα πέρα της σημερινής μέρας, ώστε να μπορέσουν περισσότεροι συμπολίτες μας να κάνουν αίτηση πρόσληψης δεδομένης της υφιστάμενης ανεργίας και με στόχο την ενδυνάμωση του νοσοκομείου με ανθρώπινο δυναμικό, απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του και την παροχή καλύτερης υγειονομικής περίθαλψης στο λαό της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Στον αγώνα αυτό θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό και η συμμετοχή όλων των εργαζομένων στη κινητοποίηση στο Εργατικό Κέντρο σήμερα Πέμπτη 9/7/20 στις 20:00 μμ ενάντια στο χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που περιστέλει τις εργατικές κινητοποιήσεις. Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει «εγκληματικό» και «επικίνδυνο».

  • Το νομοσχέδιο έρχεται να επιβάλει τους όρους, τα μέρη και το περιεχόμενο που θα έχει μία διαδήλωση. Χώροι συγκέντρωσης δεν μπορεί να είναι δημόσιες υπηρεσίες και υπουργεία. Επίσης μπορούν να γενικεύονται οι απαγορεύσεις όταν πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις χωρίς γνωστοποίηση στις αρχές ή αν δεν «συμμορφώνονται» οι διαδηλωτές στους περιορισμούς. Το νομοσχέδιο «επιτρέπει» συγκεντρώσεις μόνο για γεγονότα «κοινωνικής σημασίας», προϋπόθεση που μπορεί να ερμηνεύεται από τον καθένα διαφορετικά.
  • Εισάγει απαγορεύσεις με βάση το «σκοπό» της συγκέντρωσης, σε συνδυασμό με τον αριθμό των συγκεντρωμένων.
  • Αναθέτει στην αστυνομία υπερεξουσίες και διευρύνει τον κατασταλτικό ρόλο του λιμενικού σώματος, καθώς νομιμοποιείται η χρησιμοποίησή του ενάντια στις εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις. Το νομοσχέδιο ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή καθώς της αναθέτει διευρυμένο και επιτελικό ρόλο. Πέρα από το ρόλο της στην επιβολή του νόμου, αναλαμβάνει καθήκοντα ερμηνείας του νόμου. Θα μπορεί να καθορίζει τους περιορισμούς που πρέπει να επιβληθούν σε μια διαδήλωση, να επινοεί δικούς της, να έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση, αν αυτή είναι αυθόρμητη, ποιοι περιορισμοί θα επιβάλλονται.
  • Ανάγει σε ιδιώνυμο αδίκημα και θα «καταζητούνται» οι συμμετέχοντες σε «απαγορευμένη» συγκέντρωση – διαδήλωση.
  • Δίνεται η δυνατότητα στην αστυνομία να μπορεί να αποφασίζει την απαγόρευση μέχρι και στο παρά πέντε. Παράλληλα απαιτεί τα στοιχεία ταυτότητας του οργανωτή και πλήρες χρονοδιάγραμμα και τοπογραφικό για την έναρξη–λήξη και τη διαδρομή της συγκέντρωσης.Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές οργανώσεις της χώρας δεν πρόκειται να βάλουν «δοσομετρητή» στη μορφή και το περιεχόμενο των αγώνων τους. Δεν θα ζητούν άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουν απέναντί τους.

Οι αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο!

Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ