Έρισσος 2021
Μαθητική παρέλαση στα Μεσοβούνια.
Όχι, δεν θα αναρτήσω φωτογραφιές από την παρέλαση. Δεν αξίζει να αναρτήσω φωτογραφίες από την παρέλαση. Γιατί να αναρτήσω φωτογραφίες από την παρέλαση την οποία οι ίδιες οι Αρχές απαξιούν;
Μόνο οι μαθητές τίμησαν με την σημερινή παρέλαση, τους νεκρούς, τον αγώνα των Ελλήνων. Οι μαθητές που δυο χρόνια περίμεναν να παρελάσουν. Που ντύθηκαν με τα μπλε άσπρα και χτυπούσαν τα ποδαράκια τους στην άσφαλτο και ας καταλάβαιναν ελάχιστα από την διαδικασία.
Γιατί κατά τα αλλα, τα σώματα ασφαλείας της περιοχής δεν εμφανίστηκαν. Όχι για να παρελάσουν.. μην ζητάμε και πολλά… έστω για να κάνουν την δουλειά τους, να παρακάμψουν κανένα αυτοκίνητο που με απαίτηση και πίεση σχεδόν έσπρωχναν τους στοιχισμένους μαθητές για να πάνε επίσκεψη στην κυρία Τάδε, να μην αφήσουν να παρκάρουν τα αυτοκίνητα στην πλατεία του χωριού για να παραλάβουμε και εμείς με ασφάλεια τα παιδιά μας χωρίς να μας πατήσει ο επίμονος και βιαστικός οδηγός που ξεπαρκάρει.
Να τοποθετηθεί ένα κιγκλίδωμα η έστω μια ταινία σήμανσης να ξέρουμε και εμείς οι γονείς που καθόμαστε, γιατί η παρέλαση πρέπει να πω γίνεται τελικά από 2 γκρουπ, μαθητές και γονείς που βρίσκονται μέσα στην μέση του δρόμου.
Επίσης, στο χωριό μου του τότε καθώς πόλη πλέον, μπορει σαν επαναστατες έφηβοι να απαξιούσαμε τις αρχές, αν μη τι άλλο τις γνωρίζαμε. Ήταν συγκεντρωμένοι παπάδες, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, λιμενικού, συλλόγων κλπ σε ένα σημείο. Τους βλέπαμε, τους κρίναμε, τους χαιρετούσαμε, τους κουνούσαμε ή γυρίζαμε το κεφάλι. Ήταν όμως εκεί.
Σήμερα λοιπόν στην παρέλαση ήταν μόνο παιδιά. Και παρέλασαν χωρίς εσάς. Παρέλασαν γιατί τους το είπαν. Γιατί εσείς επιλέξατε να τους κλέψετε το νόημα του αγώνα, της αρχής, των κανόνων. Ντροπή σας.
Προηγούμενο άρθροΙθάκη: Με ηλιόλουστο καιρό η παρέλαση για την εθνική επέτειο στο Βαθύ (εικόνες)
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: Τα Ομαλά τίμησαν τους ήρωες του 1940 (εικόνες)