Εστίαση χωρίς μουσική: Εξηγεί τη λογική της απαγόρευση ο Εξαδάκτυλος

Η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια από τους ανθρώπους να πλησιάσουν πιο κοντά για να ακουστούν και αυτό ευνοεί τη μετάδοση του ιού».

Με την παραπάνω φράση εξήγησε ο πρόεδρος του ΠΙΣ και μέλος της Επιτροπής των ειδικών, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, την απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση που ανακοινώθηκε χθες από τον Νίκο Χαρδαλιά

Μιλώντας στο OPEN, ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε πως «δεν έχει να κάνει με τον ήχο, έχει να κάνει με το ότι προσαρμόζουμε τη φωνή μας» και πρόσθεσε:

«Δεν θα καταβάλλετε την εξτρά προσπάθεια που θα καταβάλλετε όταν θα χρειαστεί να μιλήσετε σε ένα χώρο που έχει δυνατή μουσική, η οποία στέλνει τα σταγονίδιά σας και τον ιό πιο μακριά από εκεί που τα στέλνει η φυσιολογική ομιλία».

Στο ερώτημα αν αυτό που ανακοινώθηκε προσκρούει στο συναίσθημα και στη λογική των πολιτών, ο πρόεδρος του ΠΙΣ απάντησε: «Εγώ είμαι εδώ για να εξηγήσω ποια είναι η επιστημονική βάση στην οποία προτάθηκε το συγκεκριμένο μέτρο. Από εκεί και μετά το μέτρο προτείνεται, αν θέλει η Πολιτεία και η κοινωνία το εφαρμόζει».

«Εμείς έχουμε την υποχρέωση να σας πούμε ότι αυτός είναι ο ασφαλής τρόπος» υπογράμμισε ο ίδιος και υπενθύμισε ότι «είμαστε σε εύθραυστη πορεία βελτίωσης και σταθεροποίησης, δεν έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα».

Πηγή: aftodioikisi.gr